Най-големите виновници в ПСЖ: Във Франция сринаха от критики Килиан Мбапе и Луис Енрике


Най-големите виновници в ПСЖ: Във Франция сринаха от критики Килиан Мбапе и Луис Енрике
Снимка: Getty Images

2633 0

Поражението от Нюкасъл за ПСЖ отново отвори вратата за доста остри критики към тима. Френската преса не спести нищо на наставника Луис Енрике, както и на играчите му начело с Килиан Мбапе.

Луис Енрике и Мбапе са основната цел на критиките в ПСЖ. Испанският треньор, заради странния си подход с четирима нападатели, и Килиан Мбапе, заради липсата на лидерство и лошото му представяне на "Сейнт Джеймс Парк", поеха основната тежест.

Отново сринаха ПСЖ от критики

"Най-изненадващото е, че нищо не се промени в техните планове", написаха във Франция.  "Дързостта да отиде да играе на "Сейнт Джеймсис Парк" с четирима нападатели и двама полузащитници не даде резултат. Най-изненадващото е, че той не промени нищо в плановете си въпреки огромните трудности на отбора си в центъра на полето", пише "L'Équipe" за Луис Енрике, когото оцениха с 3 от 10.

"Le Parisien" също нарочи испанския треньор. "Луис Енрике, главният човек, отговорен за това фиаско", озаглавиха те анализа си след мача, подчертавайки провала на системата: "ПСЖ не направи нищо, не постигна нищо и страдаше през целия мач. И все пак Луис Енрике упорства, заменяйки Угарте с Витиня въпреки факта, че схемата му с трима полузащитници му даде толкова много сигурност в началото на сезона. И

Рио Фърдинанд говори по същия начин след двубоя: "Може би ПСЖ подцени Нюкасъл, но тактически трябва да се справяш добре, когато си на голяма сцена. Ако не го направиш, ще бъдеш наказан, особено на стадион като този. Начинът, по който подходиха към играта, с 4-2-4, бяха слаби в средата на терена". Луис Енрике се защити след мача за избраната тактика и обясни, че отново би го направил.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички