Пълен крах: "Звездите" Меси и Мбапе аут от турнира за Купата на Франция след дузпи! (ВИДЕО)


Пълен крах: "Звездите" Меси и Мбапе аут от турнира за Купата на Франция след дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4255 0

Носителят на Купата на Франция за миналия сезон - ПСЖ, отпадна още на 1/8-финалите в тазгодишното издание на надпреварата, след като като загуби от Ница чрез изпълнение на дузпи!

Въпреки че двубоят се проведе на митичния "Парк де Пренс" и футболистите на парижани имаха огромно игрово преимущество (68:32 процента владение на топката), те не успяха да отбележат гол в редовното време и така се стигна до директно изпълнение на дузпи без продължения...

Лионел Меси бе титуляр в състава на Маурисио Почетино за първи път, след като прекара заболяване от Ковид-19, но определено не бе във върхова форма. Килиан Мбапе пък остана резерва, но се появи в игра в 64-ата минута!

Бълхата би първата дузпа за ПСЖ и бе точен, а същото стори и Мбапе, който бе под №2 в списъка на Почетино за изпълнение на наказателни удари.

При резултат 3:2 за Ница при дузпите, Леандро Паредес сгреши, но веднага след това Джиджи Донарума улови четвъртото изпълнение на "орлетата" и интригата се запази. При седмите удари от бялата точка бившият футболист на Байерн Мюнхен - Данте, реализира хладнокръвно в средата на вратата, а след него зад топката застана юношата на Барселона Шави Симонс...

За негово огромно разочарование, вратарят на Ница и бивш страж на ПСЖ - Марчин Булка, усети посоката на шута му и блесна със спасяване, което прати отбора му на 1/4-финалите за Купата на Франция!

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички