ПСЖ загуби дербито с Лион, лидерството и Неймар, вероятно за дълго


ПСЖ загуби дербито с Лион, лидерството и Неймар, вероятно за дълго
Снимка: Getty Images/Guliver

1082 0

Пари Сен Жермен получи двоен удар в неделя вечерта, след като загуби домакинството си на Олимпик Лион с 0:1 в Лига 1, а звездата на тима Неймар получи контузия след грубо единоборство в края на срещата. На "Парк де Пренс" Тинотенда Кадвере отбеляза единствения гол в срещата, за да донесе ценния успех на Лион.

Така ПСЖ бе изместен от върха в класирането и се смъкна до трета позиция с 28 точки. След 14 изиграни мача Лион и Лил си поделят върха с точка повече, докато Олимпик Марсилия е на четвърто място с 27 точки, но и два мача по-малко.

По-големият проблем за ПСЖ е потенциалната тежка контузия на Неймар, който бе ударен лошо от Тиаго Мендеш в продължението на двубоя. Мендеш получи директен червен картон след консултация на главния съдия с ВАР, а бразилският нападател видимо изпитваше сериозна болка и бе изнесен на носилка от терена.

Треньорът на парижани Томас Тухел не успя да даде повече информация за състоянието на звездата след срещата. "Нямам новини за него, в момента той е с лекарите и физиотерапевтите. Ще трябва да премине изследвания утре", обясни Тухел, който е под сериозно напрежение заради колебливото представяне на тима в Лига 1 от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички