Легендарният Джон Барнс защити обвинения в расизъм съдия


Легендарният Джон Барнс защити обвинения в расизъм съдия
Снимка: Getty Images/Guliver

1351 0

Бившият английски национал и икона на Ливърпул Джон Барнс защити рефера Себастиан Колцеску, който беше забъркан в грандиозен расистки скандал снощи.

Съдията, който бе четвърти арбитър на двубоя ПСЖ – Истанбул Башакшехир е обвинен, че е обидил на расистка основа помощник-треньора на турския тим Пиер Уебо, заради което мачът бе прекъснат и ще се доиграе днес с други съдии.

Използваната дума на румънски „negru“, която означава „черен“, има обидна конотация в английския, което вероятно предизвика и бурната реакция от Уебо, който се е почувствал обиден от обръщението.

„Ако сред група чернокожи има само един бял, как ще наречете единствения, който се отличава от останалите? Същото е и ако има група от петима чернокожи треньори и сред тях един бях. Той би казал – „този белия“, защото как да го определи по друг начин?“ коментира Барнс в Twitter.

„Четвъртият съдия трябва максимално бързо да обясни на главния към кого да се насочи, защото това е работата му, а не да пита как се казва. След това главния рефер може да поиска името на провинилия се и да го изгони“ добавя още англичанинът.

Припомнете си какво се случи в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички