ПСЖ уволни Томас Тухел след последния мач за 2020 година


ПСЖ уволни Томас Тухел след последния мач за 2020 година
Снимка: Getty Images/Guliver

1491 0

Френският шампион и хегемон в последните ходини в страната Пари Сен Жермен е уволнил своя старши треньор Томас Тухел, информира престижното германско издание "Билд" (впоследствие новината бе потвърдена и от други водещи медии във Франция и Германия). Това се случва само часове след победата с 4:0 за парижани.

Французите победиха Страсбург с убедителния резултат в среща от местната Лига 1. Това е и последният двубой за календарната 2020 година за отбора. Въпреки успеха през тази година тимът не се представя никак убедително и към момента заема 3-ото място във временното класиране.

Неприятната новина е била съобщена на Томас Тухел от спортния директор Леонардо непосредствено след успеха. Немският специалист бе начело на ПСЖ за две години и половина. Той печелеше шампионата на Франция неизменно и дори класира отбора за финал в Шампионска лига през миналия сезон.

Все още няма официално потвърждение от клуба, но вече се смята, че е много вероятно парижани да бъдат поети от бившия мениджър на английския гранд Тотнъм - Маурисио Почетино, който от доста време насам е без работа. Вижте повече за това как ПСЖ завърши годината с категорична победа в Лига 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички