ПСЖ спасява сезона си с инфарктен финал с Монако


ПСЖ спасява сезона си с инфарктен финал с Монако
Снимка: Getty Images/Guliver

1637 0

Преди очертаващия се инфарктен край на шампионата в Лига 1 Монако и Пари Сен Жермен си взимат почивка от ангажиментите към първенството и ще влязат в супербитка за Купата на Франция. Финалът ще се играе на „Парк де Пренс”, а ПСЖ е защитаващ трофея отбор и се цели в 14-ата си купа, докато Монако не е триумфирал с него от сезон 1990-91.

Голямата награда от Лига 1 убягва от Монако за поредна година, но дългото чакане за трофей може да ги награди след добрата кампания под ръководството на Нико Ковач. Победите над Гренобъл, Ница и Лион предшестваха полуфинален дуел с четвъртодивизионния Румили Ваиер, който смая монегаските с гол в 20-ата минута на Алекси Пюже, но атакуващата мощ на Монако излезе на преден план.

Хората на Ковач победиха на „Стад дьо Франс” Рен в лигата, което им отреди третото място и са с 10 победи в последните 11 мача във всички надпревари. Монако преследва първа купа от 2017-а година насам.

Срещу тях се изправя сериен победител. Въпреки провалите си в европейските надпревари, СПЖ продължава да е доминантна на домашната сцена, а в този момент заема дори второто място в първенството, като лидер е Лил.

В неделя именно „кучетата” завършиха наравно със Сент-Етиен и завързаха сами битката за титлата, а ПСЖ помля с 4:0 Реймс, като Неймар, Килиан Мбапе, Маркиньос и Мойс Кийн бяха точни за отбора, воден от Маурисио Почетино.

Така ПСЖ скъси разликата до само една точка, а сега на отбора му предстои защита на Купата на Франция. Трофеят е вдиган пет пъти в последните шест сезона от ПСЖ, като единствената загуба датира от сезон 2018/19, когато Рен победи парижани.

Сезонът наистина може да се окаже провал за столичани, ако те не успеят да триумфират в шампионата и сякаш Купата изглежда достатъчно утешителна награда за усилията им.

ПСЖ вече претърпя две загуби от Монако в лигата през сезона, но те спечелиха последните пет мача в турнирната надпревара срещу тима от Княжеството без да допуснат един гон. През 2016-17 ПСЖ помля Монако с 5:0 в мач от поуфиналите за Купата на страната.

Вероятни състави:

Монако: Майецки, Сидибе, Марипан, Бадиашил, Енрике, Мартинс, Фофана, Чуамени, Головин, Бен Йедер, Фоланд

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Керер, Бакер, Паредес, Ерера, Ди Мария, Рафиня, Мбапе, Кийн

А с кой футболист иска да играе Неймар, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички