ПСЖ с Меси, Мбапе и Неймар в състава изостана с 0:3 на почивката и нямаше път назад


ПСЖ с Меси, Мбапе и Неймар в състава изостана с 0:3 на почивката и нямаше път назад
Снимка: Getty Images

7229 0

Френският гранд ПСЖ записа неочаквано поражение с 1:3 от Нант в мач от френската Лига 1. Въпреки загубата парижани имат убедителна преднина от цели 13 точки пред втория Олимпик Марсилия, който е и с двубой по-малко. Нант пък влезе в зоната за европейските клубни турнири, събирайки 38 пункта от 25 срещи.

Развоят на мача бе шокиращ и още на почивката звездният отбор на ПСЖ губеше с 0:3 след попадения на Коло Муани (4'), Мерлин (16') и Блас (45+5' от дузпа). Още в началото на второто полувреме Неймар намали изоставане на своя тим след чудесна асистенция на Лионел Меси.

Бразилецът можеше да вкара още едно попадение около 10-ина минути след това, но пропусна дузпа, а с това и не успя да осигури възможност на своя тим да вкара още по-голямо напрежение в противниковия отбор.

Така в рамките на само последните три директни срещи между тези съперници Нант успя на два пъти да победи именития си опонент, след като го победи в собствения му дом след средата на миналия сезон (с 2:1).

За ПСЖ предстоят още два двубоя от Лига 1 в следващите две седмици - у дома срещу Сент Етиен в събота (26 февруари) и седмица по-късно визита на Ница (05.03). Нант пък гостува на Мец в неделя (27 февруари) в нов шампионатен дуел.

СЪСТАВИ

ПСЖ: Навас, Керер, Маркиньос, Кимпембе, Бернат, Гуейе, Вайналдум, Верати, Мбапе, Меси, Неймар

Нант: Лафонт, Апиас, Кастелето, Палоа, Мерлин, Чиривела, Жирото, Букари, Блас, Коло Муани, Симон

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-ата минута от мача Хуан Бернат получи чудесно подаване и се оказа сам срещу вратаря, но стражът на Нант се отличи с изумително спасяване, за да запази резултата.

4' - 1:0! Секунди след това домакините не пропуснаха своя шанс. Симон комбинира с Рандал Коло Муани, който отблизо стреля в долния десен ъгъл и остави Кейлор Навас безпомощен.

16' - 2:0! Куентин Мерлин бе намерен на границата на наказателното поле от Осман Букари и завъртя топката по чудесен начин в горния ляв ъгъл на вратаря, за да удвои аванса за своя тим.

45+6' - 3:0! Лудович се нае с изпълнението на дузпа, която бе отсъдена след намеса на ВАР. Навас успя да докосне топката при удара от бялата точка, но не и да спаси и така резултатът стана класически още до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

47' - 3:1! Неймар овладя по великолепен начин подаване от Меси в наказателното поле, влезе навътре типично в свой стил и изстреля неспасяем за вратаря изстрел, с който намали изоставане за своя тим.

Само две минути след това обаче Нант бе близо до това да възстанови своя аванс от три попадения срещу ПСЖ. Мосес Симон осигури чудесна топка за Рандал Коло Муани, но отблизо той не успя да насочи добре топката с глава и тя мина над напречната греда.

В 59-ата минута парижани бяха близо до още едно попадение, след като получиха правото да изпълнят дузпа. С изпълнението се нае голмайсторът Неймар, но неговият удар бе спасен от вратаря.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За ПСЖ няма никакво напрежение в първенството, тъй като отборът е лидер с 59 точки от 24 мача, а отборът, който най-много се доближава до него, е Олимпик Марсилия - с цели 13 пункта по-малко от парижани. Нант пък е 10-и с 35 точки.

В мача срещу Реал видяхме едновременно на терена за първи път от много време насам звездното трио в атака на френския гранд - Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар, като тогава бразилецът се появи от резервната скамейка през второто полувреме.

Не е невъзможно Почетино да заложи на тримата като титуляри срещу Нант, а те не са започвали едновременно в стартовата единадесеторка от месеци.

В края на миналия сезон ПСЖ изненадващо допусна поражение от този съперник - в 29-ия кръг Нант победи на "Парк де Пренс" именития си опонент с 2:1, което каза своето влияние за изгубената шампионска титла от ПСЖ. През тази кампания Нант отново вкара във вратата на парижани при първата им среща, но ПСЖ спечели с 3:1 у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички