ПСЖ предпочита да изпусне Мбапе без пари, отколкото да го продаде на Реал


ПСЖ предпочита да изпусне Мбапе без пари, отколкото да го продаде на Реал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1237 0

Ако Килиан Мбапе иска да се присъедини към Реал Мадрид в близко бъдеще, то той ще трябва да изчака още поне две години. 21-годишният нападател остава голямата трансферна цел на „Кралския клуб“, но от испанската столица осъзнават, че възможността да го купят през това лято е практически невъзможна.

За момента планът на Реал Мадрид е да вземе Мбапе през лятото на 2021-ва година, една година преди договорът му с Пари Сен Жермен да изтече. Спортният директор на парижани Леонардо вече е коментирал пред ‘Diario AS’ каква ще бъде съдбата на френския футболист, ако той откаже да подпише нов договор на „Парк де Пренс“. От ПСЖ предпочитат да пуснат Мбапе със свободен трансфер през 2022-ра година, отколкото да го продадат през 2021-ва независимо от офертата. Според някои това е тактика, според която 21-годишният футболист да бъде принуден да подпише нов договор с клуба.

За ПСЖ обаче целият казус около Мбапе не е само заради парите. Той вече е много голямо име във Франция, действащ световен шампион е и е отражение на амбициозния проект, който те се надяват да донесе на клуба и Шампионската лига. Ако ПСЖ продаде на французина на Реал Мадрид, това не би се отразило добре на техния имидж. А ето кой бивш наставник на ПСЖ предпочита двама като Мбапе, отколкото двама като Неймар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички