ПСЖ отмъсти на Олимпик Марсилия, шоу на Мбапе и Меси отказа съперника от титлата(ВИДЕО)


ПСЖ отмъсти на Олимпик Марсилия, шоу на Мбапе и Меси отказа съперника от титлата(ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12669 0

ПСЖ разби с огромна лекота с 3:0 Олимпик Марсилия в „Льо Класик“ във френската Лига 1 и почти отказа съперника си от битката за титлата! Килиан Мбапе и Лионел Меси се развихриха на „Стад Велодром“ и изковаха победата за „принцовете“ от Париж.

Двубоят се превърна в истинско шоу на френския голаджия и аржентинския маестро. Килиан вкара две от попаденията в 25-ата и 55-ата минута. Лео се разписа в 29-ата минута, реализирайки своя гол №700 за клубен отбор. Любопитното е, че Меси асистира за двете попадения на Мбапе, а французинът му върна жеста при гола на Бълхата.

Хората на Кристоф Галтие стигнаха до успеха със завидна лекота. Гостите обаче дадоха и свидна жертва, след като още след четвърт час терена на носилка напусна получилият контузия Преснел Кимбембе.

Така ПСЖ взе сладък реванш от Олимпик Марсилия заради отстраняването от турнира за Купата на Франция преди около 3 седмици.

Парижани се бетонираха на върха с 60 точки и почти отказаха именно марсилци от битката за титлата. Олимпик Марсилия остава втори с 52 пункта, на цели 8 зад ПСЖ.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Дербито на „Велодром“ започна на високи обороти. Атаките се редуваха и към двете врати.

В 16-ата минута Нуно Тавареш получи отличен пас в пеналта, Преснел Кимпембе го спря със шпагат. Защитникът на ПСЖ обаче се контузи при тази ситуация и го изнесоха от терена с носилка.

ГОООЛ! Гостите откриха резултата в 25-ата минута. Витиня намери Меси в центъра на терена. Бълхата напредна мощно, след което изведе Мбапе сам срещу вратаря Лопес и френският бързак не сгреши – 0:1

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Само четири минути по-късно ПСЖ нанесе втория си удар. Този път ролите се размениха и Мбапе асистира на Меси за 0:2. Килиан центрира прострелно в малкия пеналт, където Лео засече топката в мрежата. Това бе гол №700 за Меси за клубен отбор.

Video edited on Kapwing

Малко след това Меси пропусна отлична възможност да направи 3:0. Той би отблизо над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Марсилия продължи да не намира път към вратата на Донарума. Домакините търсеха пролуки в отбраната на парижани, но тези в тяхната изобилстваха.

ГОООЛ! Килиан Мбапе заби втория си гол в мача за класическото 0:3. Той се разписа в 55-ата минута след втора асистенция на Меси. Лео го намери с феноменален прехвърлящ пас зад гърба на защитата, а Килиан със страхотно воле прати топката в мрежата.

Video edited on Kapwing

 

Олимпик Марсилия все пак не се примири и опита да се върне в мача. В 64-ата минута Алексис Санчес стреля с глава с гръб към вратата, но Донарума показа завиден котешки рефлекс и не допусна топката да се озове в мрежата му.

Малко преди края италианският голкийкър блесна с още едно феноменално спасяване след удар на Витиня и така домакините не съумяха да направят поражението си по-почетно.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ОМ: Лопес, Баий, Балерди, Колашинац, Тавареш, Гендузи, Роние, Верету, Юндер, Малиновски, Санчес

ПСЖ: Донарума, Кимпембе, Рамос, Маркиньос, Мендеш, Мукиеле, Витиня, Верати, Руис, Меси, Мбапе

Олимпик Марсилия - ПСЖ по ТВ: Къде да гледаме дербито от Лига 1?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За парижани няма да могат да вземат участие Ашраф Хакими, Неймар и Ренато Санчес, които лекуват травми. За Олимпик Марсилия пък са аут Самуел Жиго, Харит, Руис и Мбемба, като първите трима са с контузии, а последният е наказан заради натрупани жълти картони.

На 8-и февруари тази година двата тима се сблъскаха на осминафиналите в Купата на Франция. Там Санчес и Малиновски се разписаха за гранда от Марсилия, а между двете попадение Серхио Рамос бе временно възстановил паритета.

Трябва да отбележим обаче, че това е единственото поражение на ПСЖ срещу този опонент в последните шест официални двубоя, като в тях тимът е записал цели четири победи и едва едно равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички