ПСЖ опитва сериозно да наруши плановете на Мбапе с Франция за лятото


ПСЖ опитва сериозно да наруши плановете на Мбапе с Франция за лятото
Снимка: Guliver/GettyImages

5219 0

Френският шампион ПСЖ е предприел действия, с които ще опита сериозно да наруши футболните планове на голямата си звезда Килиан Мбапе с националната фланелка на Франция през това лято. 21-годишният нападател има желанието да представлява "петлите" и на Европейското първенство, и на Олимпийските игри.

Това ще бъде голямо натоварване с много двубои през почивния период за повечето играчи. Парижани не са доволни от подобно развитие и са подали писмо към Френската футболна федерация, за да изразят позицията си против Мбапе да играе на Олимпиадата, информира френското издание "L'Equipe".

След като Олимпийските игри не са под егидата на ФИФА, ПСЖ има правото да опорства, ако някои от играчите му бъде призован в националния отбор. Игрите в Токио са под въпрос обаче заради коронавируса и все още не е напълно ясно дали ще се проведат.

Подобна е ситуацията и с другата голяма звезда на френския шампион - Неймар. Той също желае да участва на Олимпиадата, а освен това Бразилия ще защитава трофея си на южноамериканския форум Копа Америка.

Връзката между Мбапе и ПСЖ може да бъда допълнително усложнена от тези действия. Отношенията на младия французин и наставника Томас Тухел далеч не са отлични, а освен това най-яростните привърженици на тима вече започват да недоволстват от отношението на Килиан.

Договорът на 21-годишния нападател на "Парк де Пренс" е до лятото на 2022 година, а 13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид следи ситуацията с играча от доста време и евентуален трансфер за Мбапе на "Сантяго Бернабеу" в близкото бъдеще изглежда неизбежен.

ПРОБЛЕМИ ЗА ПСЖ ПРЕДИ РЕВАНША С БОРУСИЯ ДОРТМУНД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички