Единсон Кавани с юбилеен гол срещу Бордо


Единсон Кавани с юбилеен гол срещу Бордо
Снимка: Guliver/GettyImages

1689 0

В снощната вечер Пари Се Жермен постигна поредна победа по пътя си към защитата на титлата във Френската Лига 1. В изключително зрелищен мач на „Парк де Пренс“ домакините спечелиха с 4:3 срещу тима на Бордо. Един от головете за победата отбеляза нападателя Единсон Кавани, който се разписа през първата част.

Голът бе по-специален за уругвайския нападател, тъй като той бе под номер 200 за френския тим. Интересното е, че нито един друг футболист в историята на Пари Сен Жермен не е достигал до толкова много попадения за клуба. Втори след Кавани във вечната класация на голмайсторите на ПСЖ е Златан Ибрахимович със 156 гола, следван от Педро Паулета със 109 и Доминик Рошето със 100 гола.

Единсон Кавани е в тима на Пари Сен Жермен от 2013-та година, когато премина в парижани от Наполи срещу сумата от 64 милиона евро. За френския шампион той има 138 гола във Френската Лига 1, 31 попадения за националите купи на Франция, 30 гола в Шампионската лига и 1 попадение за Суперкупата на Франция. А ето защо се провали трансферът на Кавани в Атлетико Мадрид през януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички