ПСЖ очаква от Килиан Мбапе последен голям жест и да опрости още една солидна сума


ПСЖ очаква от Килиан Мбапе последен голям жест и да опрости още една солидна сума
Снимка: Getty Images

12818 0

Отношенията между Пари Сен Жермен и Килиан Мбапе със сигурност не се намират в най-добрата, особено след като през февруари капитанът на френския тим е обявил пред клуба, че напуска след края на сезона. И сега предстои двете страни да се споразумеят и да изготвят съвместно напускане. Споразумение, чрез което парижкият отбор не е ощетен финансово след загубата на голямата си звезда.

ПСЖ очаква още един последен жест от Килиан Мбапе

Килиан Мбапе бе сменен в последните няколко мача

Миналия петък световният шампион от 2018 година беше заменен на полувремето от Луис Енрике. На следващия ден между двамата е имало специален разговор, в който треньорът му е обяснил, че не е на най-доброто си ниво, че се е подготвял за следващия сезон без негово присъствие. Енрике обаче уточнил, че това засягало само Лига 1, а не и Шампионска лига, където е необходим. Мбапе от своя страна не разбира последните си две смени, въпреки че е приел аргументите на своя треньор.

През месец август миналата година френската звезда обеща да опрости 80 милиона евро бонуси за лоялност, но ПСЖ чака още един последен жест от негова страна. Според "L'Équipe", информация, която "AS" също потвърждава, босовете от Катар очакват футболистът да се откаже от процент от трансферния бонус, който получава, в случай че подписът му с Реал Мадрид бъде потвърден.

Още: Скандали в ПСЖ след смяната на Килиан Мбапе, той почти не си говори с Луис Енрике

Цифрата може да варира между 100 и 150 милиона евро, тип скрит трансфер, който би оставил клуба в добра позиция, след като не е получил никаква сума за неговото напускане.

Суматохата, причинена от смяната му на полувремето в Монако, не би трябвало да наруши преговорите, които обкръжението на Мбапе води с Ал- Хелаифи за определяне на условията за напускането на френската звезда. Смените му по време на мачовете са единствено отговорност на Луис Енрике, а не заповед от Катар да му навреди.

Към това трябва да добавим, че двете страни трябва на свой ред да обявят съвместно, евентуално в публична изява на "Парк де Пренс", края на договорните отношения. А Луис Енрике отрече за проблеми и разкри защо е сменил Килиан Мбапе на почивката на Монако - ПСЖ.

Още: Драмата е пълна: Равенството на Монако - ПСЖ остана на заден план, тъй като Килиан Мбапе бе заменен на полувремето (ВИДЕО)

Късмет: Жребият за Купата на Франция размина Килиан Мбапе и Лион

Неймар се забавлява с осмиваща Усман Дембеле публикация, присмя му се

Майката на Мбапе пътувала до Мадрид, за да намери къща за сина си преди трансфера в Реал

След десет месеца и дълга кома Серхио Рико се завръща в игра за ПСЖ

Един Мбапе не му стига: Реал Мадрид ще прави опит да привлече брата на Килиан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички