ПСЖ изостана с 3 гола от аутсайдер, обърна мача и допусна нов гол в 91'


ПСЖ изостана с 3 гола от аутсайдер, обърна мача и допусна нов гол в 91'
Снимка: Guliver/GettyImages

5456 0

Френският шампион Пари Сен Жермен допусна да изостане с три гола срещу отбор от Лига 1 - явление, което рядко можем да видим в новата история на клуба. "Героят", който постигна това, е предпоследният в класирането Амиен. Двата отбора си поделиха точките след зрелищно 4:4 в мач от 25-тия кръг на френското първенство.

Парижани имат солидна преднина на върха в класирането, което позволява на наставника на тима Томас Тухел да дава известна почивка на част от звездите си - особено в дните преди старта на елиминационната фаза в Шампионска лига. Така ПСЖ започна срещата без Мбапе, Сарабия, Кюрзава и Мюние, а Неймар продължава да лекува контузия (дали бразилецът ще е готов за мача с Борусия - вижте тук).

След 40 минути игра домакинът Амиен вече имаше преднина от три гола след попадения на Джираси, Какута и Диабате. Андер Ерера успя да намали изоставането точно преди края на първата част и да остави ПСЖ в мача. През втората част гостите излязоха със съвсем различна настройка и забиха нови три гола за по-малко от половин час. Два гола на Куаси и един на Икарди преобърнаха мача за 3:4.

В добавеното време на срещата обаче Амиен успя да си вземе своето, благодарение на Джираси, който вкара втория си гол в срещата и донесе ценната точка на отбора в битката за оцеляване. ПСЖ е лидер в първенството с 62 точки - с 13 повече от втория Олимпик Марсилия, който е с мач по-малко. Амиен от своя страна е 19-ти с 21 точки.

Междувременно друг аутсайдер измъчи друг шампион - Ливърпул (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички