Гигс посочи най-трудния опонент, срещу когото се е изправял


Гигс посочи най-трудния опонент, срещу когото се е изправял
Снимка: Gulliver/GettyImages

1139 0

Бившият халф на Манчестър Юнайтед Райън Гигс посочи Хавиер Санети като най-трудния опонент, срещу когото се е изправял. Легендата на „червените дяволи“ заяви, че основната причина, поради която е избрал бившия капитан на Интер е, че аржентинецът му счупи носа при един от мачовете между двата отбора.

Настоящият треньор на Уелс и Хавиер Санети се срещнаха четири пъти по време на кариерите си като футболисти. Гигс обаче сподели, че винаги ще си спомня за първия сблъсък между двамата през 1999-та година в Шампионската лига по време на кампанията, в която Манчестър Юнайтед спечели требъл. „Най-тежкият противник, който съм имал, беше Хавиер Санети от Интер. Той можеше да бяга цял ден, беше халф, тъй че владееше комфортно топката, можеше и да се защитава. Той беше много здрав и всъщност ми счупи носа в четвъртфинала срещу тях. Той имаше всичко необходимо за един защитник“, заяви Райън Гигс за клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

Въпреки инцидента, уважението между двете клубни легенди е взаимно. Преди няколко години Хавиер Санети също посочи Гигс като най-трудния си опонент на терена. „Спомням си нашия личен дуел. Ти си един от най-трудните опоненти, срещу които съм играл“, заяви аржентинецът през 2014-та година. А ето кой бивш английски футболист смята, че Райън Гигс е надценен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички