Провалил се с гръм и трясък през миналия сезон ще наследява Спалети в Наполи


Провалил се с гръм и трясък през миналия сезон ще наследява Спалети в Наполи
Снимка: Getty Images

1306 0

Френското издание L'Équipe посочи настоящия треньор на ПСЖ - Кристоф Галтие, като фаворит за наследник на Лучано Спалети в Наполи. Местният специалист направи "небесносините" шампиони след три десетилетия чакане, но напуска моментално след изминалия сезон заради скандал в клуба.  

Статутът на френския наставник не би бил проблем за "партенопейците", след като в родината му няколкократно обявиха, че е въпрос на време от "Парк де Пренс" официално да обявят уволнението му. 

Изборът на Де Лаурентис и съдбата на Галтие

Той подписа през миналото лято 2-годишен контракт, но проваленият сезон ще му коства позицията начело на парижани. Неговият актив включва общо 50 двубоя, в които записа 34 победи, 6 ремита и 10 поражения, но още през март ПСЖ се лиши от битка в Купата на Франция и Шампионска лига. 

Сега Галтие е фаворит №1 в очите на Аурелио де Лаурентис, който се надява чужденец да поеме 3-кратния победител от Серия А. Причината е, че според него това ще стимулира целия щаб и всички играчи в битката в Шампионска лига. 

Следете всичко най-интересно от европейския футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички