Всеки се бори за първото място, но второто се оказа много специално и престижно в Серия А


Всеки се бори за първото място, но второто се оказа много специално и престижно в Серия А
Снимка: Getty Images

614 0

Без съмнение първото място в шампионатите е нещо, в което се прицелва всеки един отбор. Има обаче случаи, в които подгласниците се радват изключително много на второто място и е повече от престижно. Именно такъв е случаят тази година в Серия А. Лацио спечели допълнителни 3,4 милиона евро, като победи Интер за второто място в италианския шампионат.

Любопитен детайл бележи Серия А

Освен това постави и странен рекорд с Наполи за клубове от централната и южната част на Италия.  Със спечелените 74 точки до този момент Лацио заслужи квалификация и престиж в Шампионска лига, но също така има парична полза за клуба на Клаудио Лотито.

Носителят на Скудетото Наполи прибира 23,4 милиона евро от наградни фондове, следван от 19,4 милиона евро за Лацио на второ място и 16,8 милиона евро за Интер на трето място. Милан ще получи 14,2 милиона евро, като завърши на четвърто място в лигата.

Има още един любопитен детайл за този сезон, защото за първи път първите два тима идват от центъра и южната част на Италия, докато и трите изпаднали страни идват от северната част на страната. Сампдория и Кремонезе вече са обречени, като третото място отива или за Специя, или за Верона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички