Проклятие на Марсилия остави Монако в зона ШЛ


Проклятие на Марсилия остави Монако в зона ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

2172 0

Проклятието, което преследва Олимпик Марсилия срещу Бордо, не бе развалено. Тимът на Марсело Биелса не успя да разчупи статуквото да не може да победи този тим вече 37 години като гост. Олимпик записа 23-ото си поражение като гост в Бордо, отстъпвайки с 0:1, въпреки че бе по-активният тим на терена и създаде по-добрите голови положения в двубоя.

В края на първото полувреме спорна ситуация беляза мача. Дмитри Пайе се измъкваше сам срещу Карасо, но бе отнесен от Палои в наказателното поле, но съдията остана безмълвен.

Единственото попадение дойде в 61-ата минута, когато Седрик Ямбере получи пас отдясно и успя да засече топката в десния ъгъл на Манданда.

Поражението на Марсилия дойде като добра новина за Димитър Бербатов и неговия Монако. Ако Олимпик бе спечелил в Бордо, щеше да измести "монегаските" от трето място в Лига 1, което дава право на участие в Шампионската лига следващия сезон. Така Монако запази позицията и надеждите си за най-престижния европейски клубен турнир.

Бордо пък запази шансовете си за евроучастие догодина, събирайки 54 точки. Тимът е на шестото място, само на 2 точки от Сент Етиен и на 3 зад Марсилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички