Президентът на ПСЖ Ал-Хелаифи обяви голяма новина за футбола и отсече: Суперлигата вече не е заплаха


Президентът на ПСЖ Ал-Хелаифи обяви голяма новина за футбола и отсече: Суперлигата вече не е заплаха
Снимка: Getty Images/Guliver

2839 0

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи, който е сред управниците на Европейската клубна асоциация и член на Изпълнителния комитет на УЕФА, обяви голяма новина за световния футбол през следващата седмица, като добави, че проблемът със Суперлигата също е завършена история.

Трите гиганта в европейския футбол Реал Мадрид, Барселона и Ювентус все още настояват за идеята за Суперлига, но Ал-Хелаифи посочи, че изобщо не е загрижен за оспорваната конкуренция, тъй като вече Суперлигата не е заплаха за футбола.

"Няма какво повече да кажем за Суперлигата, тя е приключила история и вече не е заплаха за нас. Трябва да оставим егото, властта и парите и да се развиваме, както ние като клуб, така и целият футбол", сподели милиардерът.

"Следващата седмица ще има някои големи новини, които ще повлияят силно на световния футбол. И да се върнем към Суперлигата, ние сме ясни от самото начало. Не трябва да забравяме откъде сме тръгнали и да продължим да защитаваме ценностите", добави още Хелаифи.

Отцепниците Реал, Барса и Юве

Испанският търговски съд наскоро забрани на УЕФА да глобява клубове и да ги притиска или заплашва, ако работят по проект като Суперлигата. Но двама от тримата "сепаратисти" - Ювентус и Барса, са обект на сериозно разследване и са изправени пред отстраняване от Европа поради големи скандали.

Ювентус за фиктивен бюджет и трансферни злоупотреби, а Барса за "случая Негрейра" със 7,5 милиона евро, платени на бившия вицепрезидент на съдийската комисия, за да има влияние върху реферите и крайните резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Играч на Барселона вече приветства Лео Меси обратно на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички