През лято 2020 ФИФА ще определи срещу каква сума Неймар може да напусне ПСЖ


През лято 2020 ФИФА ще определи срещу каква сума Неймар може да напусне ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

13374 0

През следващото лято ФИФА ще бъде тази, която ще определи трансферната сума, която трябва да платят кандидатите за нападателя на Пари Сен Жермен - Неймар. Новината съобщи испанският вестник El Mundo Deportivo. Причината за това е, че тогава ще са минали 3 години от момента, в който бразилецът заигра в Париж.

Според правилата на ФИФА, ако в този момент играчът има същия договор - както при подписването с клуба, футболната централа ще признае правото му да напусне клуба срещу компенсация.

"El Mundo Deportivo" пише, че ФИФА има собствени формули за изчисляване на размера на компенсацията, но агентите на Неймар вече са се консултирали с тях и са научили, че сумата ще бъде около 170 милиона евро. А колко искаха това лято французите за голямата си звезда - вижте в този материал.

Припомняме, че това лято Неймар искаше да се върне в Испания, където за него наддаваха бившият му клуб Барселона и големият им конкурент - Реал Мадрид. ПСЖ обаче не позволи това да се случи. Вижте в този материал с каква заплаха е бил атакуван бразилският нападател.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички