Преди новия договор за тв права - в Лига 1 треперят заради евентуалното напускане на Килиан Мбапе


Преди новия договор за тв права - в Лига 1 треперят заради евентуалното напускане на Килиан Мбапе
Снимка: GettyImages

1276 0

L’Équipe съобщава, че Лига 1 се страхува от негативния ефект, който потенциалното напускане на Килиан Мбапе може да има върху френския футбол, тъй като предстои предоговаряне на телевизионната сделка.

Напускането на Мбапе ще се отрази и тв правата

На 12 септември тази година ще има покана за набиране на оферти за телевизионните права на лигата за периода между 2024 и 2028 г. Следователно моментът на скандала между Мбапе и ПСЖ далеч не е идеален, особено предвид скорошното напускане на най-големия посланик на Лига 1 - Лионел Меси. Аржентинецът потвърди, че ще се присъедини към Интер Маями след изтичането на договора му с Пари Сен Жермен.

Мбапе също изглежда готов да напусне ПСЖ това лято, след като информира клуба, че няма да удължи договора си до 2025 година. Парижани не искат да загубят играча си без пари и следователно продажба това лято е много реална възможност. Има опасения, че това може да направи лигата по-малко привлекателна. Проблем, който се изостря от предстоящото предоговаряне на сделката за телевизионни права.

Отчаяние дори сред конкурентите

"Напускането на Мбапе не може да няма последствия за френския футбол, дори и да не формира сам Лига 1", каза президентът на Реймс Жан-Пиер Кайо. "Надявам се, че разумът ще надделее и той ще играе във Франция през следващия сезон", продължи той.

Президентът на Монпелие Лоран Николен каза: "За моя клуб това би било добра новина, щяхме да допуснем по-малко голове, но не съм сигурен, че същото може да се каже за Лига 1".

Жан-Мишел Олас, който вече се оттегли от ролята си в Олимпик Лион, повтори отчаяния тон: "Лига 1 без момчета като Мбапе не е същата, особено само на седмици от поканата за оферти".  Ръководителят на лигата Венсан Лабрюн се надява на оферта от 1 милиард евро за телевизионните права през септември. Привличането на такава оферта без френския национал ще бъде трудна задача. Самият Мбапе пък защити Лионел Меси заради критиките и отношението, което получи той във Франция, като е категоричен, че не е бил достатъчно оценен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички