Патрик Виейра си намери нова работа - застана начело на клуб от френската Лига 1


Патрик Виейра си намери нова работа - застана начело на клуб от френската Лига 1
Снимка: Getty Images

894 0

Легендарният дефанзивен полузащитник на Арсенал - Патрик Виейра, официално е новият старши треньор на елитния френски Страсбург!

"Изключително съм щастлив да се присъединя към Страсбург. Познавам историята и идентичността на този клуб, пламът, който носи, значението, което има за своя регион, който е място на футбол и страст. Днес започва нов цикъл за тима и е вълнуващо като треньор да можеш да изградиш нещо, разчитайки на ценностите, които са определили силата на този отбор", обясни 47-годишният специалист пред сайта на отбора.

Страсбург успя да запази мястото си в Лига 1 през сезон 2022/23 (15-о място), но предишният мениджър - Фредерик Антонети, прекрати договора си по взаимно съгласие и напусна клуба.

Като футболист Виейра е играл за френския Кан, английските Арсенал и Манчестър Сити, италианските Милан, Ювентус и Интер. Той стана шампион на Англия и Италия по три пъти, спечели Купата на Англия пет пъти, три пъти Суперкупата на Англия и два пъти Суперкупата на Италия. Заедно с отбора на Франция пък е европейски шампион от 2000-а и сребърен медалист от Световното първенство през 2006-а година.

Иначе, треньорската му кариера започна през 2013-а начело на отбора на Манчестър Сити до 23 години. След това работеше в американския Ню Йорк Сити, френския Ница и английския Кристъл Палас, който напусна през месец март тази година.

"Пристигането на Патрик трябва да ни позволи да постигнем допълнителен напредък и да направим крачка напред. Той отговаря на профила, който търсихме: мениджър с международен опит, който също има добри познания за Лига 1 и за нейните млади играчи", каза президентът на Страсбург - Марк Келер.

*Четете последните новини от световния и европейски футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички