Официално: Френската Лига 1 се завръща през август


Официално: Френската Лига 1 се завръща през август
Снимка: Getty Images/Guliver

1316 0

Новият сезон във френския шампионат ще започне през август, след като по-рано през деня Лига 1 публикува документ, с който потвърди датите за сезон 2020/21. Първият кръг от новата кампания ще се изиграе на 23-ти август.

Френският шампионат бе единственият от петте елитни първенства на Европа, който бе прекратен и не бе довършен заради глобалната пандемия от коронавирус. Отборът на Пари Сен Жермен бе провъзгласен за шампион на страната, след като кампанията бе прекъсната след 28-мия кръг. В първия кръг от сезон 2020/21 ПСЖ ще се изправи срещу Метц, а Марсилия ще играе срещу Сент Етиен. Монако е домакин на Реймс, а Лион ще бъде гост на Монпелие. Очаква се френското първенство да стартира преди останалите елитни европейски лиги, след като другите шампионати ще използват месец август, за да дадат почивка на футболистите.

От документа, публикуван по-рано днес от Лига 1, стана ясен целият календар за предстоящия сезон. Първото голямо дерби от кампанията ще бъде на 13-ти септември, когато Пари Сен Жермен ще посрещне Марсилия на „Парк де Пренс“. Сезон 2020/21 във Франция трябва да завърши на 23-ти май 2021-ва година. А ето кога ще бъдат отворени стадионите във Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички