Обрат: Сезонът в Лига 1 ще се доиграе?


Обрат: Сезонът в Лига 1 ще се доиграе?
Снимка: Getty Images/Guliver

1107 0

Изключително любопитна информация се разпространява за френската Лига 1. Въпреки че сезонът официално бе прекратен, то от УЕФА са готови да дадат зелена светлина за доиграването на шампионата.

Президентът на Лион Жан-Мишел Ола публично настоя за рестартиране на сезона, а президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че има възможност това да се случи.

"Искаме да изясним, че е в компетенциите на националните асоциации да определят формата на местните първенства, най-вече съобразно ограниченията и мерките в съответните страни. Както бе споменато от УЕФА преди няколко седмици, френските власти твърде рано решиха да прекратят сезона. Датата 2 август е подходяща за завършване на местните първенства.", каза Чеферин.

Лига 1 е единственото първенство от топ 5 на Европа, което бе прекратено. Германската Бундеслига рестартира още на 18 май, а по-късно през този месец се очаква да бъдат подновени шампионатите на Англия, Испания и Италия. А защо програмата в Ла Лига породи известно напрежение - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички