И синдикатът на футболистите се включва в сагата между ПСЖ и Килиан Мбапе


И синдикатът на футболистите се включва в сагата между ПСЖ и Килиан Мбапе
Снимка: GettyImages

1592 0

След изваждането на Килиан Мбапе от състава на Пари Сен Жермен за турнето в Япония и Южна Корея, съюзът на професионалните играчи във Франция, е готов да се намеси в следващите часове, твърди RMC Sport.

Мбапе шокиращо не присъства в състава за предстоящото турне и решението бележи последния обрат в една продължаваща сага. В началото на лятото капитанът на Франция изпрати писмо до йерархията на клуба, в което потвърди, че няма да задейства едногодишното удължаване на договора си. Тогава ПСЖ бяха изправени пред решение: да го продадат това лято или рискуват да го загубят като свободен в края на сезон 2023/24.

Убедени в ПСЖ, че Мбапе има споразумение да се присъедини към Реал Мадрид през 2024 г., официално отпадна от състава на френския шампион. Клубът даде на играча ултиматум да задейства удължаването до края на юли или рискува да бъде продаден.

Очаква се намеса на асоциацията след решението на ПСЖ

Според RMC Sport сега от съюза са готови да се намесят в сагата. В следващите часове се очаква прессъобщение, което ще напомни, че трябва да се спазва член 507 от хартата на професионалния футбол. В статията се посочва, че клубовете трябва да предоставят на своите играчи по договор средствата за обучение, за да им позволят да достигнат или поддържат достатъчно физическо ниво, което да им позволи да се състезават на професионално ниво.

Въпреки че на отборите е разрешено да назначават играчи от 1 юли до 31 август, като ги изваждат от тренировките на първия отбор, докато чакат напускане на клуба, тези играчи трябва да бъдат възстановени след този двумесечен период. Ако не успеят, те трябва да създадат втора тренировъчна група, съставена от поне 10 играчи. Мбапе е силно свързван с трансфер в Реал Мадрид, като се твърди, че има договорка с клуба да премине без пари следващото лято. Не "белия балет" обаче е с първата оферта за Мбапе, а от Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички