Неймар: Съдиите игнорираха поведението на Гонсалес


Неймар: Съдиите игнорираха поведението на Гонсалес
Снимка: Getty Images/Gulliver

1299 0

Продължават страстите след дербито между ПСЖ и Олимпик Марсилия.В края на срещата настана масово сбиване, а звездата на парижани Неймар получи червен картон за това, че потупа отзад по главата испанския защитник Алваро Гонсалес. След мача Неймар обвини Гонсалес в расизъм.

Бразилецът твърди, че бранителят му е казал: "Затваряй си устата, мръсна маймуна". Неймар се оплака на резервния арбитър от поведението на играча на Марсилия и изкрещя пред камерата, че е ударил испанеца, защото е расист.

Сега, бразилецът използва и социалните мрежи, за да публикува изявление, в което обяснява случилото си и се обявява против расизма. Според него и съдиите не са действали по най-правилния начин.

"В нашия спорт агресията, обидите, ругатните са част от играта, от спора. Разбирам този човек отчасти, всичко е част от играта. Но расизмът и нетърпимостта са неприемливи", пише Неймар.

„Приемам наказанието си, защото трябваше да следвам пътя на чистия футбол. От друга страна се надявам, че нарушителят също ще бъде наказан. Расизмът съществува. Той съществува. Но ние трябва да го спрем".

"Исках отговорниците на играта (съдии, асистенти) да реагират безпристрастно и да разберат, че вече няма такова място за предубедено отношение. Отразявайки и виждайки цялата проява, която се е случила, аз съм натъжен от чувството на омраза, което можем да предизвикаме".

А как отговори Гонсалес на обвинението - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички