Не Неймар иска трансфер, а ПСЖ не иска бразилеца и дори му постави цена!


Не Неймар иска трансфер, а ПСЖ не иска бразилеца и дори му постави цена!
Снимка: Getty Images

2751 0

Неймар може да последва Лионел Меси в напускането на Пари Сен Жермен това лято, докато френският шампион търси рестартиране под ръководството на новия треньор Луис Енрике.

Миналия сезон ПСЖ едва си осигури титлата в Лига 1, но се представи слабо в Шампионска лига, въпреки че може да се похвали с една от най-известните нападателни линии, събирани някога. Неймар и Меси бяха придружени от френската сензация Килиан Мбапе, но триото така и не успя да се справи, както трябваше.

Преди сезон 2023/24 Меси си отиде, Мбапе беше обявен за продажба, а сега се съобщава, че ПСЖ са готови да продадат Неймар това лято. Sky Sports съобщава, че ПСЖ ще изслуша оферти между 50 милиона паунда и 80 милиона паунда за Неймар, в зависимост от бъдещия купувач.

През последните седмици бившият му клуб Барселона, както и Челси бяха свързвани с трансфер на Неймар. Смята се обаче, че нито старши треньорът - Шави Ернандес, нито Маурисио Почетино - са убедени, че бразилецът е правилният човек за тях.

Какво каза бащата на Неймар за евентуален трансфер?

Неймар Сантос - старши действа като агент и главен съветник на сина си и играе важна роля в двата трансфера, направени от бразилската звезда досега - от Сантос в Барселона и след това сделката за световен рекорд, за да го вземе в ПСЖ.

В понеделник Неймар-старши беше попитан за статия във френския спортен вестник L’Equipe, в която се твърди, че синът му е поискал трансфер далеч от Париж. Отговорът му беше категоричен: "Не мога да потвърдя новина, която не се е случила. L'Equipe е "L'Efake".Дойде отнякъде, нека се опитаме да разберем намерението на статията", заяви той.

Енрике не е склонен да изгради новия си отбор около 31-годишния Неймар, а прекомерните изисквания за заплати на бразилеца изяждат значителна част от надбавката за финансов феърплей (FFP) на ПСЖ. Изглежда, че именно от там идват и опасенията на бащата на Неймар, че парижани се опитват да го продадат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички