Натискът даде резултат: Айнтрахт продаде Коло Муани на ПСЖ официално


Натискът даде резултат: Айнтрахт продаде Коло Муани на ПСЖ официално
Снимка: Getty Images

3331 0

Пари Сен Жермен привлече френския нападател Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт в най-голямата сделка, сключена в деня на крайния срок за трансфери в Европа. 24-годишният футболист, родом от предградията на Париж, беше цел на френския шампион през цялото лято и малко след затварянето на трансферния прозорец клубът потвърди подписването на петгодишен договор с Муани. Сумата по сделката е около 90 млн. евро.

Бунтът на Муани

Нападателят пропусна тренировките с Франкфурт тази седмица, като германският клуб потвърди "желанието му да бъде трансфериран в друг клуб преди края на трансферния прозорец в петък вечерта".

Коло Муани, който подписа за клуба от Бундеслигата от Нант само преди година, не взе участие в домакинската победа на Айнтрахт над Левски с 2:0, с която отборът си осигури място в груповата фаза на Лигата на конференциите. До късните часове на деня обаче Айнтрахт отхвърляше предложенията на ПСЖ за играча.

Неуспехът на ПСЖ

Шампионът в Лига 1 се е опитал да предложи изпадналия в немилост нападател Уго Екитике на Айнтрахт като част от евентуална сделка, тъй като иска да събере Коло Муани с френските си съотборници Килиан Мбапе и Усман Дембеле в атака.

Трансферната равносметка на парижани

Пристигането на Коло Муани означава, че ПСЖ е похарчил общо около 350 млн. евро за нови попълнения през този прозорец. По-рано от клуба обявиха привличането на перспективния нападател Брадли Баркола от Олимпик. Парижани обявиха, че са продали играча за 45 млн. евро плюс още 5 млн. евро под формата на евентуални бонуси. А ето защо Усман Дембеле избяга от Барселона заради ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички