Надъханият Рен удари ПСЖ и всичките му звезди с 2:0 във френската Лига 1


Надъханият Рен удари ПСЖ и всичките му звезди с 2:0 във френската Лига 1
Снимка: Getty Images

1767 0

ПСЖ допусна шокираща загуба от Рен като гост с 0:2 в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1. Маурисио Почетино излезе с Лионел Меси, Мбапе, Неймар и Ди Мария в предни позиции, а Джанлуиджи Донарума отново бе предпочетен пред Кейлор Навас, но домакините играха много надъхано и напълно заслужено се поздравиха с успеха!

В 30-ата минута Лео Меси изпълни прекрасен пряк свободен удар, но за трети път откакто облече екипа на парижани бе спрян от напречната греда! №30 бе много деен в първата половина на мача и предостави редица добри подавания на своите съотборници, но те не успяваха да уцелят вратата. В края на първото полувреме домакините от Рен изненадаха ПСЖ и поведоха с 1:0. Топката бе центрирана прекрасно на втора греда и Гаетан Лаборде вкара третия си гол от началото на сезона.

18 секунди след началото на втората част Рен удари за втори път удари по тима на Маурисио Почетино - Флавиан Те бе намерен от Лаборде около точката на дузпата и с едно докосване прати топката за втори път във вратата на Донарума - 2:0!

В 68-ата минута Килиан Мбапе върна едно попадение, но то бе отменено с ВАР заради засада в хода на атаката! Шест минути по-късно Лео Меси отново опита късмета си от пряк свободен удар, но топката премина на милиметри над напречната греда.

Девет минути преди края на редовното време шокът за ПСЖ бе пълен, след като главният съдия отсъди дузпа за Рен. Впоследствие обаче ВАР призова реферът да изгледа повторение на ситуацията и той промени решението си, а повторенията показаха, че за наказателен удар не може да става и дума!

Така, въпреки че преди броени дни ПСЖ изигра много хубав мач и победи Манчестър Сити с 2:0 в Шампионска лига, сега тимът на Маурисио Почетино си тръгна без точки от "Стад дьо ла Рут де Лориен" и без да е отправил нито един точен удар във вратата на Рен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички