На прощаване: ПСЖ спечели Купата на Франция, но Килиан Мбапе не успя да се разпише! (ВИДЕО)


На прощаване: ПСЖ спечели Купата на Франция, но Килиан Мбапе не успя да се разпише! (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1511 0

Пари Сен-Жермен спечели Купата на Франция след победа над Лион с 2:1. Срещата бе последна за мегазвездата Килиан Мбапе с екипа на парижани - oчаква се до няколко седмици трансферът му в Реал Мадрид да стане факт.

Трудна победа, въпреки тоталната доминация...

Двата отбора бяха поздравени преди мача от президента на Франция, Еманюел Макрон, но интересното бе, че това се случи в съблекалните, а не на терена на "Декатлон Арена" в Лил. Причината: Държавният глава е направо мразен от голяма част от населението, през последните месеци, заради редица лоши решения, едно от които бе да увеличи минималната пенсионна възраст от 62 на 64 години.  

Двубоят премина под пълната диктовка на ПСЖ, които можеха да решат всичко още през първата част. Те имаха цели три отлични възможности да отбележат, през първите 5-6 минути, но удар на Лукаш Бералдо премина на педя покрай вратата, а след това вратарят на Лион, Лукаш Пери, блестящо отрази изстрели на Баркола и Заир-Емери.

Още: В навечерието на последния мач на Мбапе за ПСЖ: Във Франция разкриха за тежки упреци и обвинения

В 23-та минута логичното се случи - Осман Дембеле отбеляза един от редките си голове с глава след центриране на Нуно Мендеш отляво. Десетина минути след това пък Фабиан Руис се разписа от близо за 2:0.

Доминацията на парижани продължи и след почивката, но за всеобща изненада Лион от нищото успя да върне един гол. В 55' Раян Черки центрира от корнер и Джейк О'Брайън се разписа с глава. Малко по-късно Пери отново се намеси отлично след удар на Ашраф Хакими 

Лион се хвърли напред в последните 20 минути и наред с някои опасни положения, които създаде, можеше да си изпати фатално, но за пореден път в мача, голов удар на Килиан Мбапе бе блокиран от защитник. В 77' отново О'Брайън се извиси след корнер, но този път изстрелът му с глава премина на сантиметри покрай гредата. Опасните атаки се редуваха до края, но в крайна сметка резултатът остана непроменен и тимът на Луис Енрике изпраща сезона с дубъл.

Още: Мбапе си е купил дом в Мадрид, отказал се да е съсед с Роналдо и Белингам

Роберт Левандовски за трансфера на Килиан Мбапе в Реал Мадрид: Той не ни плаши

Флорентино Перес не отстъпи дори и пред френския президент на молба за Мбапе

Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси следят ситуацията около Усман Дембеле от ПСЖ?

Вече не се и крие! Майката на Килиан Мбапе с директен намек за трансфера в Реал Мадрид (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички