Мъка за ПСЖ и в Лига 1: Може ли да изпуснe трофея и там?


Мъка за ПСЖ и в Лига 1: Може ли да изпуснe трофея и там?
Снимка: Getty Images

1546 0

Пари Сен Жермен преминава през труден период. Отборът претърпя нов неуспех, след като загуби на "Парк де Пренс" с 3:1 от Лориен.Това беше шеста загуба за сезона в Лига 1 и трета в последните четири домакинства.

Отпадна и от Шампионска лига от Байерн Мюнхен, след като беше елиминиран от Купата на Франция от Марсилия, ПСЖ сега изпитва затруднения и във вътрешното състезание. Въпреки че е свикнал да доминира във френската лига, ПСЖ трябва да се увери, че ще се събере в тази последна част от сезона.

Те имат пет точки преднина в горната част на таблицата на Лига 1 с пет мача преди края, тъй като загубата им от Лориен позволи на втория Марсилия да намали изоставането от ПСЖ. Третият Ленс изостава с девет точки, но има мач по-малко.

Два амбициозни претендента за титлата

След загубата от Лориен треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие поиска играчите му да реагират, за да спечелят титлата в Лига 1.

"Това е поредното поражение, което не идва в правилния момент. Когато започнеш така, не можеш да очакваш нищо друго. Отсъствахме 20 минути", каза той.

"Марсилия и Ланс вървят с пълна пара през втората половина на сезона. Имаме нужда от колективна съвест, но преди всичко от индивидуална. Имаме твърде много играчи, които играят под нивото си. Трябва да направим повече, когато имаме амбицията да станем шампиони и то бързо".

"Трябва да говорим за това, да се запитаме какво искаме да направим в следващите пет мача, да станем шампиони или не. Има титла, към която да се стремим. Ние сме на върха от първия ден. Но трябва да направим повече, за вземи това заглавие".

Няма да е лесно за ПСЖ, тъй като звездата на Марсилия Алексис Санчес вярва, че отборът му може да грабне трофея. "Изоставаме с пет точки от ПСЖ, това е мотивация, а в личен план също обичам да съм близо до лидерите", отбеляза той. "Трябва да вярваш в титлата, аз вярвам в нея. Трябва да имаш надежда и да останеш единен като отбор".

Призив за реакция и единство в ПСЖ

Междувременно спортният съветник на ПСЖ Луис Кампос призова за единство преди тази важна последна част от кампанията 2022/23.  "Имаме нужда от феновете, играчите, треньора и целия щаб, за да завършим добре сезона“, каза той пред Canal+.

"Свършихме трудна работа в трудна година. Всички сме заедно, за да вземем тази титла. Искам реакция от всички. Време е да кажем, че клубът трябва да бъде единен. Трудно е да загубиш така, трябва да реагираме бързо. Не трябва да губим главите си и да продължим работата си, за да спечелим тази титла". Графикът на ПСЖ може да е лесен, но играчите трябва да намерят мотивация да играят и да спечелят последните пет мача. След снощната загуба Галтие дори разкритикува публично свой играч.

Оставащи мачове на ПСЖ

  • Троа-ПСЖ

  • ПСЖ-Аячо

  • Оксер-ПСЖ

  • Страсбург-ПСЖ

  • ПСЖ-Клермон

Оставащи мачове на Марсилия:

  • Ланс - Марсилия

  • Марсилия-Анже

  • Лил-Марсилия

  • Марсилия-Брест

  • Аячо - Марсилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички