Монако отново уволни Леонардо Жардим


Монако отново уволни Леонардо Жардим
Снимка: Gulliver/GettyImages

1429 0

Ръководството на Монако за втори път уволни треньора Леонардо Жардим. Новината идва от френски медии. 45-годишният наставник остана без работа през есента на миналата година, след като от клуба отново му заявиха, че нямат намерение да разчитат на него. Впоследствие ръководството го назначи отново на работа през януари, като португалският мениджър успя да спаси „монегаските“ от изпадане в края на миналия сезон.

Въпреки това отборът започна слабо настоящата кампания. Монако спечели едва 3 точки от първите си 6 срещи, въпреки че похарчи 135 милиона евро за нови покупки през лятото. През втората половина от есенния полусезон тимът се стабилизира, като заема 7-мото място в Лига 1 след 18 изиграни срещи. Въпреки това ръководството реши отново да се раздели с португалския мениджър, като „монегаските“ ще бъдат водени от бившия треньор на Валенсия Марселино.

Леонардо Жардим е един от най-успешните мениджъри в Монако от началото на новия век, като изведе тима до титлата в Лига 1 през сезон 2016/17, като през същата кампания тимът игра полуфинал в Шампионската лига. А ето кой е фаворитът за спечелване на Шампионската лига на един от бившите наставници на Монако.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички