Меси изведе ПСЖ до скромен триумф над Лион (ВИДЕО)


Меси изведе ПСЖ до скромен триумф над Лион (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4983 0

Френският шампион Пари Сен Жермен победи Олимпик Лион с минималното 0:1 като гост в сблъсък от осмия кръг на Лига 1. Лионел Меси отбеляза единственото попадение в срещата още в петата минута, а след това само добрите вратарски изяви на Антони Лопес не позволиха на парижани да отбележат повече голове в мача.

След само пет минути игра Пари Сен Жермен излезе напред в резултата. Лионел Меси пое топката с лице към вратата на Лион и веднага тръгна напред. Аржентинецът взаимодейства с Неймар, който го изчака да навлезе в наказателното поле и му върна топката. Меси веднага се възползва от асистенцията на бразилеца, за да вкара с лекота във вратата на Лопес - 0:1!

Video edited on Kapwing

В 21-ата минута Олимпик Лион имаше великолепна възможност да изравни резултата. Александър Лаказет се измъкна хитро зад отбраната на ПСЖ и получи перфектно подаване от съотборник. Нападателят стреля с глава от непосредствена близост до вратата на ПСЖ, но прати топката на сантиметри от страничния стълб.

Секунди след подновяването на играта ПСЖ можеше да удвои преднината си. Лионел Меси получи подаване в наказателното поле и хладнокръвно изчака да види движението на вратаря на Лион. След това аржентинецът успя да го прехвърли и да прати топката зад гърба му, но току преди голлинията защитник на домакините успя да изчисти с глава.

В следващите минути ПСЖ продължи да търси второ попадение, но не успяваше да вкара. В 78-ата минута отново Меси бе намерен на много изгодна позиция за стрелба пред вратата на Лион, но стражът а домакините Антони Лопес успя да спаси. В 91' Меси уцели греда от пряк свободен удар, а след това Серхио Рамос направи добавка и вкара, но голът бе отменен заради засада.

Така ПСЖ записа седма победа в Лига 1 от осем мача, излизайки на върха в подреждането с 22 пункта. Парижани се възползваха от грешката на Олимпик Марсилия, който по-рано днес завърши наравно с Рен и остана с 20 точки в актива си. Лион пък записа трета поредна загуба в първенството и е шести с 13 пункта. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лион: Лопес, Таляфико, Лукеба, Мендеш, Густо, Токо Екамби, Какере, Толисо, Тете, Лаказет, Дембеле

ПСЖ: Донарума, Хакими, Рамос, Маркиньос, Данило, Нуно Мендеш, Фабиан, Верати, Меси, Неймар, Мбапе

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Френският гранд ПСЖ продължава да марширува безпроблемно в местното първенство, но все още има много работа, преди да си гарантира титлата предсрочно, както обича да го прави. Към момента има тим, който е равен с него откъм брой точки - по 19. А за звездната селекция на парижани предстои дерби.

Лионел Меси, Килиан Мбапе, Неймар и компания ще гостуват на Олимпик Марсилия. "Хлапетата" вървяха рамо до рамо с ПСЖ след първите пет кръга, но тогава дойде и спад, който донесе две поредни поражения и сега Олимпик ще търси победата на всяка цена, за да не изостане още повече от върха.

Коефициенти за мача Лион - ПСЖ!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛИОН - ПСЖ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички