Меси и Мбапе донесоха ценен обрат на ПСЖ в Лига 1


Меси и Мбапе донесоха ценен обрат на ПСЖ в Лига 1
Снимка: Getty Images

5845 0

Френският гранд Пари Сен Жермен обърна Сент Етиен и го победи с 3:1 като домакин в мач от 26-ия кръг на Лига 1. На "Парк де Пренс" столичани изостанаха в резултата, но след това два гола на Килиан Мбапе, дошли след две асистенции на Лионел Меси, обърнаха мача.

Противно на очакванията, Сент Етиен започна по-силно срещата и откри резултата още в 16-ата минута. До попадението се стигна след много груба грешка на Данило, който направи нескопосано обръщане с топка в крака в близост до наказателното поле. Кълбото му бе отнето от Денис Буанга, който веднага наказа Донарума с мощен удар - 0:1!

Точно преди почивката Пари Сен Жермен стигна до изравнителен гол. Лионел Меси показа отличен поглед върху играта, предоставяйки пас в коридор за Килиан Мбапе. Френският нападател овладя топката и стреля към вратата от близка дистанция. Ударът бе в обсега на вратаря Бернардони, но той допусна грешка и не успя да спаси - 1:1!

Малко след началото на втората част ПСЖ стигна до пълен обрат в резултата, а "виновниците" за попадението бяха отново Меси и Мбапе. Аржентинецът овладя с лице към вратата пред наказателното поле и пусна хитър извеждащ пас за Мбапе, който пак стреля от малък ъгъл и прати топката в мрежата на Сент Етиен - 2:1!

В 53-ата минута ПСЖ реализира и трето попадение във вратата на Сент Етиен. Килиан Мбапе отново блесна за парижани, като този път направи фантастична асистенция, центрирайки с външен фалц в наказателното поле, където Данило засече топката на далечната греда и реализира с глава - 3:1!

В заключителните минути на срещата Анхел ди Мария и Неймар имаха възможности да вкарат, но не се възползваха. При една от головите ситуации пред вратата на Сент Етиен Неймар уцели и греда. В края на мача и Жоржиньо Вайналдум можеше да вкара, но също уцели греда.

След тази победа ПСЖ вече разполага с 62 точки - с 16 повече пред втория Ница, който е и следващият съперник на парижани в първенството. Сент Етиен остава на 16-о място с 22 пункта, като в следващия кръг посрещат Метц.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Нуно Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Керер, Данило, Вайналдум, Гай, Неймар, Меси, Мбапе

Сент Етиен: Бернардони, Наде, Мангала, Сако, Колоджейчак, Камара, Юсуф, Гурна-Дуат, Будебуз, Нордин, Буанга.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Пари Сен Жермен посреща 16-ия Сент Етиен на "Парк де Пренс" в мач от 26-ия кръг в Лига 1. Гостите са близко до зоната на изпадащите, но в последните си четири мача постигнаха три победи и едно равенство.

ПСЖ сбърка в последния кръг и загуби от Нант с 3:1. Въпреки това парижани продължават да водят убедително на втория Олимпик Марсилия с 13 точки. В днешния двубой се очаква да играе и атакуващото трио Неймар, Меси и Мбапе.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за двубоя ПСЖ - НАНТ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички