Мбапе спаси сезона на ПСЖ, изведе парижани до Купата на Франция


Мбапе спаси сезона на ПСЖ, изведе парижани до Купата на Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

4146 0

Пари Сен Жермен спечели Купата на Франция, след като победи Монако с 0:2 на финала на турнира. Килиан Мбапе се превърна в герой за парижани, след като се отчете с гол и асистенция. С това парижани "спасиха" сезона си, след като отпаднаха от Шампионска лига, а освен това е много вероятно да не спечелят Лига 1.

След 19 минути игра Пари Сен Жермен излезе напред в резултата. Килиан Мбапе подаде в наказателното поле към Мауро Икарди, който се възползва от подаването и реализира в мрежата на Монако - 0:1! Най-доброто положение за Монако за изравняване на резултата дойде в 70-ата минута, когато удар на Желсон Мартинс срещна гредата.

В 80' и Килиан Мбапе уцели гредата, но само минута по-късно френският нападател успя да вкара с чудесен удар към вратата на Монако - 0:2! До края не се стигна до нищо опасно пред някоя от двете врати, с което ПСЖ затвори мача и се поздрави с триумфа.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Преди очертаващия се инфарктен край на шампионата в Лига 1 Монако и Пари Сен Жермен си взимат почивка от ангажиментите към първенството и ще влязат в супербитка за Купата на Франция. ПСЖ е защитаващ трофея отбор и се цели в 14-ата си купа, докато Монако не е триумфирал с него от сезон 1990-91.

Голямата награда от Лига 1 убягва от Монако за поредна година, но дългото чакане за трофей може да ги награди след добрата кампания под ръководството на Нико Ковач. Победите над Гренобъл, Ница и Лион предшестваха полуфинален дуел с четвъртодивизионния Румили Ваиер, който смая монегаските с гол в 20-ата минута на Алекси Пюже, но атакуващата мощ на Монако излезе на преден план.

Хората на Ковач победиха на „Стад дьо Франс” Рен в лигата, което им отреди третото място и са с 10 победи в последните 11 мача във всички надпревари. Монако преследва първа купа от 2017-а година насам.

Срещу тях се изправя сериен победител. Въпреки провалите си в европейските надпревари, СПЖ продължава да е доминантна на домашната сцена, а в този момент заема дори второто място в първенството, като лидер е Лил.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Монако: Майецки, Оливейра Силва, Марипан, Дизази, Сидибе, Головин, Фофана, Чуамени, Агилар, Бен Йедер, Фоланд

ПСЖ: Навас, Диало, Керер, Маркиньос, Флоренци, Данило, Паредес, Гей, Ди Мария, Мбапе, Икарди 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички