Мбапе ще излезе по-скъп на ПСЖ от Неймар


Мбапе ще излезе по-скъп на ПСЖ от Неймар
Снимка: Guliver/GettyImages

3950 0

ПСЖ взриви трансферния пазар това лято. След рекордната сделка за Неймар, за сигурен се счита и трансферът на Килиан Мбапе от Монаков. Отборът от Княжеството е приел да продаде футболиста за 190 милиона евро.

Заедно с бонусите, предвидени в контракта, трансферът на Мбапе ще надвиши сумата от 222 милиона евро, колкото бяха дадени за бразилския нападател Неймар. Така трансферът на Мбапе в ПСЖ ще стане най-скъпият в историята на футбола.

По-рано се появи информация, че нападателят ще подпише договор за 5 години със заплата от 10 милиона евро на сезон. Засега обаче няма нищо официално от двата клуба, а президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи дори тръгна за Испания, отново по трансферни дела.

Причината за забавянето на трансфера на Мбапе се оказва алчността на неговия баща, който даде всичко от себе си, за да развали сделката с Реал Мадрид, за да получат и той, и неговият син по-сериозни финансови параметри от ПСЖ. Според Sky Sports Italia обаче бащата е замразил преговорите, тъй като иска още по-висока комисионна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички