Мбапе отсрами Меси и Неймар при разгром на ПСЖ срещу опашкар


Мбапе отсрами Меси и Неймар при разгром на ПСЖ срещу опашкар
Снимка: GettyImages

1621 0

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен постигна разгромна победа над Оксер с 5:0 като домакин в мач от 15-ия кръг в Лига 1. Любопитното е, че само един от петте гола бе дело на атомното трио в атака на парижани, съставено от Килиан Мбапе, Неймар и Лионел Меси.

Мбапе бе човекът, който откри резултата на "Парк де Пренс" в 11-ата минута, възползвайки се от асистенция на Нуно Мендеш. Неговите колеги в нападение Меси и Неймар останаха на терена до 75-ата минута, но така и не успяха да се разпишат във вратата на непретенциозния съперник.

Парижани се развихриха през второто полувреме, когато отбелязаха още четири гола. Първо Карлос Солер се разписа в 51' след втора асистенция на Мендеш, а шест минути по-късно самият Солер влезе в ролята на асистент за попадение на Ашраф Хакими.

Ренато Санчес успя да покачи на 4:0 в 81-ата минута, възползвайки се от асистенция на влезлия малко по-рано като резерва Уго Екитик. Три минути по-късно самият Екитик вкара във вратата на Оксер, за да оформи крайното 5:0.

С победата ПСЖ увеличи преднината си на върха в подреждането, като вече има 41 точки - с пет пред втория Ланс, който също се намира в много добра форма. Оксер остава на 15-о място с 13 пункта и е само с две точки над зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички