Мбапе бе обявен за голмайстор на Франция, но иска да раздели отличието


Мбапе бе обявен за голмайстор на Франция, но иска да раздели отличието
Снимка: Getty Images/Guliver

1758 0

Вчера Френската футболна професионална лига взе решението да обяви нападателя на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе за голмайстор на Лига 1 за сезон 2019/20. Френският шампионат бе прекратен преди няколко дни, а ПСЖ бе обявен за шампион на елита на страната за трета поредна година.

Нападателят на парижани Килиан Мбапе водеше в подреждането при голмайсторите с 18 попадения при спирането на първенството в началото на март. Същата бройка обаче има и реализаторът на Монако Уисам Бен Йедер. Във вчерашния ден от Лига 1 взеха странното решение и обявиха Мбапе за голмайстор на първенството заради факта, че всички негови голове са дошли от игра, докато три от попаденията на сънародника му от Монако са били от дузпа.

Нападателят на ПСЖ обаче смята, че наградата трябва да бъда разделена между двамата и използва социалните мрежи, за да припомни, че през миналия сезон голмайсторският приз във Висшата лига бе разделен между трима души – Садио Мане, Мохамед Салах и Пиер-Емерик Обамеянг. „Благодаря на всички за съобщенията. Смятам, че Уисам също заслужава награда, както направиха във Висшата лига през изминалия сезон“, написа Мбапе в Туитър. 

А ето каква клауза ще поиска Килиан Мбапе в новия си договор с ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички