Маурисио Почетино не каза дали Лионел Меси ще играе за ПСЖ в следващия мач


Маурисио Почетино не каза дали Лионел Меси ще играе за ПСЖ в следващия мач
Снимка: Getty Images

1328 0

Треньорът на френския гранд Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призова футболните фенове да не очакват отбора от столицата на Франция да вкарва между пет и десет гола на мач.

“Ако ме попитате дали имам такъв проблем, когато бях в Еспаньол или Саутхамптън, хората щяха да се смеят. За нас най-важното е да изградим отбор. Това ще бъде голямото предизвикателство - всички да работим в една посока заедно, да работим с една философия и идеи.”

Предводителят на парижани отказа да даде отговор дали Лионел Меси ще бъде в групата за утрешния двубой на ПСЖ срещу Брест. Същото важи и за другите, включили се по-късно към подготовката - Неймар, Донарума, Верати, Маркиньос, за които все още не е ясно дали ще са на линия за мача в петък.

“Не е трудно, когато имаш времето, което ние имаме, и имаш някои от най-добрите играчи в света. Футболът е универсален език и свързването на тези таланти е много бързо. Когато става дума за такива таланти, е по-лесно. На тренировките се получава отлично. Сега трябва да го пренесем на терена, тъй като ни очаква огромно предизвикателство.”

Почетино говори и за бъдещето на Килиан Мбапе, което е сериозно дискутирано последните няколко дни.

“Килиан е много мотивиран и работи здраво. Той е наш играч и аз искам да разчитам на него този сезон. Аз се наслаждавам на този период, защото трябва да имаш чувство за хумор. Нямам проблеми, това е част от футбола. Много неща се говорят - някои се истина, повечето не са. Най-важното е, че Мбапе е спокоен и знае какво прави, знае какво иска. Той има договор за още една година. Дори да не подпише нов, той е играч на ПСЖ. Ние сме доволни от него. От това, което знам, той е доволен от нас”, заяви специалистът.

 “Във футбола никога не знаеш какво ще се случи. Може да се случат определени ситуации и те да бъдат неочаквани. Знам, че ще има много слухове до затварянето на трансферния пазар. Клуб като ПСЖ винаги е отворен за подобрения.” А какви са целите на Реал за Мбапе, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички