Марсилия преглътна горчивия хап от Шампионска лига с триумф в дербито срещу Лион


Марсилия преглътна горчивия хап от Шампионска лига с триумф в дербито срещу Лион
Снимка: Getty Images

1004 0

Френският гранд Олимпик Марсилия постигна минимален успех над Олимпик Лион с 1:0 като домакин в дербито от 14-ия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение в срещата отбеляза защитникът Самуел Жиго, който се разписа в края на първата част.

Марсилия, който по-рано през седмицата не успя да се класира за елиминациите на Шампионска лига, губейки от Тотнъм на "Стад Велодром", успя да преглътне горчивия хап и да запише ценна победа над Лион, с която да сложи и край на серията от четири поредни шампионатни мача без успех.

Още в 13-ата минута Марсилия имаше претенции за дузпа, но главният арбитър не видя основания за отсъждане на такава. Джонатан Клаус и Алексис Санчес пък можеха да вкарат за домакините в средата на полувремето, но и двамата не съумяха да се разпишат.

В края на първата част обаче прошка нямаше - Жордан Верету намери Жиго, който успя да се разпише във вратата на Лион. През второто полувреме Екамби, Аделаид, Лаказет и Шерки бяха най-близо до отбелязването на изравнителен гол за Лион, но до такъв така и не стигна.

Така Марсилия стигна до първа победа след пет мача в първенството и се настани в топ 4 на френското първенство с 27 пункта - на девет от лидера ПСЖ, на шест от втория Ланс и на една от третия Рен. Лион остава на осмо място с 20 точки в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички