Лионел Меси върна ПСЖ на победния път с исторически гол (ВИДЕО)


Лионел Меси върна ПСЖ на победния път с исторически гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6486 0

ПСЖ спечели с 2:0 визитата си на Ница в 30-тия кръг на Лига 1 в събота вечер. Възпитаниците на Кристоф Галтие записаха първи успех в надпреварата от 11-ти март насам, след като загубиха две поредни домакинства.

В герой за парижани се превърна Лионел Меси, който участва и в двете попадения - откри в 26-тата минута, а през втората част асистира за гола на Серхио Рамос в 76-тата минута. 

По този начин аржентинецът вече е участвал в общо 1000 попадения - 702 реализирани и 298 асистенции от нападателя.


Video edited on Kapwing

С успеха ПСЖ отново разполага с 6 точки аванс пред най-близките си преследвачи - Ланс и Марсилия, които имат по съответно 63 и 60 точки, с условието, че от "Велодром" тепърва ще изиграят срещата си от кръга.

Ница пък е на 8-мо място с изоставане на 7 точки пред първите места, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Стартови състави:

Ница: Шмайхел, А. Менди, Тодибо, Данте, Бард, Рамзи, Ндайишимийе, Тюрам, Пепе, Мофи, Лаборд

ПСЖ: Донарума, Битшиабу, Маркиньос, Перейра, Мендеш, Хакими, Верати, Руис, Витиня, Меси, Мбапе

Преди мача:

ПСЖ разполага с аванс от само три точки от най-близкия си преследвач - Ланс, преди гостуването си на Лазурния бряг. Трябва да се отбележи, че в следващия кръг един срещу друг ще се изправят именно ПСЖ и Ланс. 

Парижани продължават да изпитват сериозни кадрови проблеми, след като Бернарт, Верати, Кимпембе и Неймар са само част от контузените на "Парк де Пренс". За домакините не са на разположение Диоп, Лотомба и Атал и Вити.

За последно двата тима се изправиха един срещу друг октомври, когато столичани надвиха съперника като домакини за крайното 2:1. Преди това обаче "орлите" спечелиха домакинството си с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички