Лионел Меси излезе на втора позиция сред играчите с най-много трофеи


Лионел Меси излезе на втора позиция сред играчите с най-много трофеи
Снимка: Getty Images

3777 0

Звездата на ПСЖ Лионел Меси спечели първия си трофей с екипа на ПСЖ, след като тимът стана шампион на Франция. Това е 39-ият трофей в кариерата на аржентинеца, като само един футболист в историята има повече от него.

Като част от Барселона аржентинецът спечели 10 пъти Ла Лига, 4 пъти Шампионска лига, 8 пъти Суперкупата на Испания, 7 пъти Купата на Краля и по 3 пъти Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

В състава на аржентинския национален отбор Меси спечели Копа Америка, олимпийска титла и младежкото световно първенство. По брой спечелени трофеи в кариерата нападателят изравни бившия си съотборник Андрес Иниеста, а пред него остава само Дани Алвеш, настоящ футболист на Барселона.

Бразилецът е спечелил 46 трофея в кариерата си, макар според някои те да са 42. Под съмнение е победата в първенството на щата Баия и Купата на Нордесте през 2001 г, а също и Суперкупата на Франция през 2018-а, тъй като тогава бекът не е бил в групата.

Победата на Алвеш с Бразилия на Световното първенство за младежи през 2003 г. също се поставя под въпрос. А ето как Меси помогна за титлата на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички