Меси представи "Златната топка", но ПСЖ се издъни в Лига 1 (ВИДЕО)


Меси представи "Златната топка", но ПСЖ се издъни в Лига 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5293 0

Френският гранд ПСЖ не успя да победи Ница на "Парк де Пренс", като двата тима така и не си отбелязаха гол за повече от 90 минути игра. Все пак столичани остават с комфортна преднина от 12 точки на върха пред втория Олимпик Марсилия, който е и с мач по-малко. Ница обаче загуби 3-ата си позиция от Рен, който вече има с 1 пункт повече (28 срещу 27).

Преди началото на двубоя пък една от големите звезди в тима Лионел Меси представи своята седма "Златна топка", която му бе връчена само преди няколко дни. Той обра овациите на "Парк де Пренс", а редом до него бе и Джанлуиджи Донарума, който спечели наградата за най-добър вратар (вижте ВИДЕО по-долу в материала).

Меси изигра никак не лош двубой, но другата голяма звезда в нападението на тима (в отсъствието на Неймар) Килиан Мбапе нямаше ден и пропусна няколко отлични възможности за отбелязване на гол.

Гостите също имаха няколко шанса, но генерално бяха тотално надиграни. Притежанието на топката бе 70% в полза на домакините (и съответно 30% за Ница), докато опитите за гол... 22 срещу 4! Все пак при точните удари превъзходството за ПСЖ не бе толкова сериозно - 5 срещу 2.

Ница пък записа едва втори случай в последните 8 сблъсъка срещу ПСЖ, в който не губи (2 равенства). Последният успех за отбора над парижани бе на 30 април 2018 година, когато спечели с 3:1.

За ПСЖ предстои визита на Ланс в събота (04.12), след което парижани се насочват към Шампионска лига, където ще приемат на "Парк де Пренс" Брюж (07.12). Мачът е без значение за крайното им класиране в групата, тъй като е сигурно, че ще завършат 2-ри след Манчестър Сити. Ница пък приема у дома Страсбург в Лига 1 (05.12), а седмица след това гостува на Рен (12.12).

СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Хакими, Данило, Гей, Ебимбе, Ди Мария, Меси, Мбапе

Ница: Бенитес, Анди, Бард, Дудауи, Данте, Долберг, Клуиверт, Лемина, Лотомба, Тодибо, Шнайдерлин

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-сериозна възможност за гол в срещата бе на сметката на гостите. В 10-ата минута Каспер Долберг стреля добре от границата на наказателното поле, но там Донарума се намеси брилянтно и спаси.

Четвърт час след началото на срещата притежанието на топката бе със смазваща разлика в полза на домакините - 81% срещу едва 19%. Все пак в следващите 10-ина минути гостите донякъде поправиха щетите (31% за тях). Колкото до точните удари - те бяха 1:1 към 26-ата минута, но този на Ница бе далеч по-опасен. Опитите за гол пък бяха 5 на 2 в полза на ПСЖ, но звездният гранд така и нямаше по-сериозно положение за гол до момента.

Такова дойде само минута след това (27'). Килиан Мбапе се отличи с впечатляващо докосване. Младият французин овладя дълбоко подаване в наказателното поле и опита изстрел ниско по земята, но вратарят се намеси превъзходно.

Малко повече от 5 минути след това Анди Делор се извиси във въздуха и успя да засече центриране на свой съотборник по чудесен начин, но там отново Джанлуиджи Донарума демонстрира качествата си, отразявайки изстрела.

В последните секунди от частта Ашраф Хакими се пребори за топка и след това бе много близо до гола, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна с две чудесни възможности за парижани, които бяха отказани от вратаря Уолтър Бенитес. Първо Ди Мария си освободи място в наказателното поле и рязко стреля в долния ляв ъгъл, но стражът се намеси страхотно, а само секунди след това Нуно Мендеш стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл, но Бенитес разгада намеренията му и направи още по-впечатляващо спасяване.

Минута след това футболистите на ПСЖ имаха и сериозни претенции за дузпа, тъй като техен играч бе съборен в наказателното поле. Реферът обаче не видя подобно нещо, а и не му бе сигнализирано от ВАР да преразгледа ситуацията.

Четвърт час след началото на полувремето Долберг засече с глава центриране от фланга. Датчанинът бе във вратарското поле, но въпреки това не успя да насочи топката и тя мина покрай левия страничен стълб.

В 65-ата минута Лионел Меси намери чудесно Килиан Мбапе в наказателното поле, но неговият мощен изстрел мина покрай десния стълб на вратата на Ница. 

До края на срещата нито един от двата тима не стори нещо по-опасно, с което дори да се доближи до попадението.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както вече споменахме, седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси е под въпрос за срещата. Той не тренира на тренировката преди сблъсъка поради признаци на стомашно-чревна инфекция. Аржентинецът тъкмо започна да набира сила в Лига 1 - в последния мач се отчете с хеттрик от асистенции, а в предпоследния отбеляза първото си шампионатно попадение за парижани.

Друга от новопривлечените през лятото звезди - Серхио Рамос, най-сетне направи дебюта си за ПСЖ - месеци, след като бе привлечен. Испанецът обаче бе оставен извън групата за двубоя срещу Ница, а причината за това е, че натоварването в края на миналия мач му е дошло в повече поради сериозната липса на игрова практика, като е решено да не се рискува и той да получи почивка днес.

ПСЖ е убедителен лидер с 40 точки от 15 мача - 12 повече от втория Рен. Веднага след тях обаче е и днешният съперник на парижани - Ница. Тимът е 3-ти с 26 пункта, но не се намира в добра форма, като има само 2 победи в последните си 5 мача в Лига 1.

Ница трудно взима нещо от ПСЖ. В последните им седем сблъсъка столичани неизменно побеждават с изключение на само един случай, в който двата тима завършват наравно 1:1. Последният успех за Ница над парижани пък е от 30 април 2018 година, когато печелят с 3:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички