Загуба след загуба: ПСЖ загуби и дербито с Лион за още срам в Париж (ВИДЕО)


Загуба след загуба: ПСЖ загуби и дербито с Лион за още срам в Париж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5590 0

ПСЖ продължава да затъва през 2023 година под ръководството на Кристоф Галтие, след като загуби и дербито от 29-тия кръг на Лига 1 от Олимпик Лион с 0:1 след поредна безидейна игра на “Парк де Пренс”. В големия герой за гостите от Южна Франция се превърна френският младежки национал Брадли Баркода, който се появи от резервната скамейка на полувремето, за да отбележе единственото попадение в срещата в 56-тата минута.

По този начин парижани натрупаха пета загуба от началото на сезона само в Лига 1, където вече разполагат с аванс от 6 точки пред преките си конкуренти - Ланс и Олимпик Марсилия, които разполагат с по 60 точки. Лион пък е едва девети след победата, тъй като събра 44 пункта и постигна успех в дербито под формата на тотален аутсайдер.

“Принцовете” разполагаха с повече от 30 шампионатни срещи без загуба като домакин до миналия кръг, когато в последния си мач преди международната пауза загубиха от Рен с 0:2, а днес не показаха абсолютно нищо срещу отбор от средата на класирането, било то и исторически съперник. Един гол разлика бе и най-добрият вариант за столичани, след като в заключителните минути на първата част Лаказет нацели гредата от наказателен удар след нарушение на Донарума.

------------------------

*ОЧАКВА СЕ СРЕЩАТА ДА ЗАКЪСНЕЕ С 10 МИНУТИ ПОРАДИ ЗАДРЪСТВАНЕ, В КОЕТО Е ПОПАДНАЛ АВТОБУСЪТ НА ЛИОН

Първо полувреме:

Домакините и организаторите си спазиха думата и началният съдийски сигнал прозвуча 10 минути след първоначалния час - в 21:55 българско време, след като автобусът на гостите пристигна по-късно от предвиденото.

Само след 180 секунди Витиня попадна на чиста позиция, след като от левия фланг бе намерен португалецът, но последвалият опит премина над напречната греда.

В 8-мата минута се стигна до чудесна комбинация между Мбапе и Меси по левия фланг, която завърши със стрелба на французина, която по чудо не завърши с попадение. 

Video edited on Kapwing

Около 35-тата минута се стигна до неразбирателство в наказателното поле на домакините и Донарума извърши нарушение срещу Лаказет, което автоматично означаваше дузпа. 

ПРОПУСК ОТ ДУЗПА! 180 секунди по-късно с изпълнението се нагърби логично фаулираният и опитен Лаказет, който стреля в левия страничен стълб. Избитата топка бе добавена от Таяфико, който не намери очертанията на опразнената врата!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

ГОЛ! Десетина минути от втората част бяха нужни на гостите да открият след тотално неразбирателство в отбрана за домакините, които допуснаха топката да премина по двата фланга в нападение и в крайна сметка да бъде насочена от Баркола право във вратата на Донарума за 0:1!

Video edited on Kapwing

Домакините останаха по-дейни през цялата втора част и контролираха кълбото през над 60% от времето, докато създадоха близо два пъти повече голови положения, но нито едно от тях не може да бъде определено като опасно.

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Данило, Маркиньос, Битшиабу, Хакими, Витиня, Верати, Санчес, Мендеш, Меси, Мбапе

Лион: Лопеш, Кумбеди, Диоманде, Лукеба, Ловрен, Таяфико, Мендеш, Льопьонан, Шерки, Сар, Лаказет

Преди мача:

Домакините са в по-сложна скамейка около стартовия състав, след като Галтие няма да може да разчита на петима, които са сред звездите на клуба - Неймар, Рамос, Солер, Кимпембе и Мулер. 

За гостите от Южна Франция само Густо няма да е на разположение поради болка в слабините, а тимът влиза в срещата от десета позиция, докато ПСЖ още е първи с 25 точки преднина пред днешния си съперник - общо 66 т.

Трябва да се отбележи, че "принцовете" влязоха в международната пауза с тежко поражение от 0:2 от Рен като домакин, докато Лион е в серия от три равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички