10 от ПСЖ се задоволиха с точка в Марсилия в дербито на Франция


10 от ПСЖ се задоволиха с точка в Марсилия в дербито на Франция
Снимка: Getty Images

6887 0

Френските грандове Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен не успяха да се победят след равенство 0:0 в голямото дерби от 11-ия кръг в Лига 1. Двубоят на "Стад Велодром" видя по един гол в двете врати, но и двете попадения бяха отменени от ВАР заради засади. Гостите пък завършиха срещата в намален състав.

След 14 минути игра ПСЖ излезе напред в резултата. Защитникът на Олимпик Марсилия Луан Переш имаше нещастието да си отбележи автогол. След проверката на ВАР обаче попадението бе отменено заради засада в хода на атаката на парижани.

В 21-ата минута топката влезе и във вратата на ПСЖ. Аркадиуш Милик бе точен, като съумя да преодолее вратаря Кейлор Навас. И в тази ситуация обаче ВАР "поправи" съдиите и отсъди засада срещу Марсилия, с което попадението бе отменено.

Малко по-късно Меси застраши вратата на Марсилия, но Лопес спаси. В края на полувремето отново Меси стреля опасно към вратата на домакините, но не намери целта. В 57-ата минута ПСЖ остана с човек по-малко на терена, след като Ашраф Хакими получи директен червен картон за грубо нарушение.

ПСЖ остава убедителен лидер в класирането на Лига 1 с актив от 28 точки. Парижани допуснаха първо равенство през новия сезон, като до момента имаха девет победи и една загуба. Марсилия пък е на четвърто място с 18 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Домакините от Марсилия се намират на трето място в Лига 1 със 17 точки от 9 изиграни срещи. Парижани има десет повече от тях, но и мач повече, и оглавяват временното класиране във френското първенство.

Трима играчи са под въпрос за ПСЖ за днешната среща. Това са Серхио Рамос, който все още не е дебютирал за парижани, Леандро Паредес и Неймар. Сред титулярите се очаква да бъде суперзвездата на ПСЖ Лионел Меси.

Стартови състави:

Олимпик Марсилия (4-2-3-1): Лопес, Ронже, Салиба, Чалета-Цар, Переш, Гендузи, Камара, Юндер, Пайе, Лирола, Милик

ПСЖ (4-2-3-1): Навас, Хакими, Кимпембе, Маркиньос, Мендеш, Данило, Верати, Ди Мария, Неймар, Меси, Мбапе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички