Гол в продължението избави Меси и ПСЖ от поражение срещу Ланс в Лига 1


Гол в продължението избави Меси и ПСЖ от поражение срещу Ланс в Лига 1
Снимка: Getty Images

6902 0

Френският гранд Пари Сен Жермен едва се избави от поражение срещу Ланс, след като вкара късен гол и завърши наравно 1:1 в мач от 17-ия кръг в Лига 1. Ланс може да съжалява, че не спечели, след като води в резултата до 90-ата минута, но късно попадение на Жоржиньо Вайналдум подели точките в мача.

В 18-ата минута Лионел Меси опита удар от дистанция, който срещна гредата на вратата на Ланс. В 37-ата минута Мауро Икарди стреля опасно към вратата на Ланс, но стражът Лека спаси.

В продължението на първата част отново Икарди нанесе застрашителен удар, който отново бе отразен от Лека. Малко след това и Анхел ди Мария опита удар, който също бе блокиран от стража на Ланс.

През втората част Ланс упражни натиск към вратата на именития си съперник и резултатът не закъсня. В 64-ата минута Секо Фофана овладя топката и шутира от дистанция, а ударът не остави шансове за намеса на Кейлор Навас - 1:0!

В 69-ата минута Ланс бе изключително близо до второ попадение. Удар на Давид Коща към далечния ъгъл срещна страничния стълб, а кълбото се върна обратно на терена, където бе уловено от Кейлор Навас.

Малко след това в игра се появи Килиан Мбапе и веднага застраши вратата на Лека, но стражът на домакините се справи. В 81' Флориан Сотока стреля опасно, но встрани от целта.

В добавеното продължение на мача ПСЖ все пак стигна до изравнителен гол. Килиан Мбапе предостави перфектното центриране за Жоржиньо Вайналдум, който се разписа с глава - 1:1!

След това равенство ПСЖ остава убедителен лидер на върха в Лига 1 с актив от 42 точки - с 13 повече от втория в подреждането Олимпик Марсилия, който е с мач по-малко. Ланс остава на пето място с 27 пункта. В следващия кръг ПСЖ посреща Монако, а Ланс гостува на Нант.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ланс: Лека, Гради, Дансо, Дьокуре, Какута, Калимуендо, Клаус, Коща, Медина, Фофана, Франковски

ПСЖ: Навас, Бернат, Кимпембе, Маркиньос, Хакими, Верати, Данило, Паредес, Ди Мария, Меси, Икарди

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Пари Сен Жермен е убедителен лидер в Лига 1, където разполага с 41 точки - с 12 повече от втория Олимпик Марсилия. Парижани си позволиха равенство с Ница в последния кръг в мач, в който не паднаха голове.

Сега звездите на тима Лионел Меси и Килиан Мбапе ще искат да се "отпушат" и да вкарат срещу следващия съперник на ПСЖ - Ланс. Макар и да е без победа в последните си три мача, Ланс се представя много силно през този сезон и се позиционира пети в Лига 1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички