Защо Лео Меси не взе любимата си "десетка" в ПСЖ?


Защо Лео Меси не взе любимата си "десетка" в ПСЖ?
Снимка: Getty Images

2336 0

Кавалерът на "Златната топка" за 2021 година Лионел Меси обясни защо играе с номер 30 в ПСЖ. Почти през цялата си кариера в Барселона и националния отбор на Аржентина суперзвездата е играл с номер 10.

"Десетката беше на Неймар. Аз дойдох в нов отбор, за да помогна. Да ми предложи номера си бе страхотен жест от негова страна. Очаквах го, защото познавам Неймар. Ние играхме заедно за Барселона и станахме приятели. Реших обаче, че ще е справедливо, ако Неймар запази номер 10. Затова избрах този, който ми хареса", обясни Меси в интервю за "Франс Футбол".

Седемкратният носител на "Златната топка" говори и за случая, в който легна зад стената в мача на парижани срещу Манчестър Сити в Шампионска лига. Тогава това учуди целия футболен свят. "Беше необходимо да се направи. Ние печелехме, а наоколо нямаше никого, който би могъл да го направи. Тъй като стоях там, легнах. Честно казано, това няма значение. Всички ние трябва да направим нещо за резултата", допълни нападателят. Най-добрият приятел на Лео - Луис Суарес, пък разкри какво пречи на адаптацията му в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички