Красиви голове и сълзи белязаха обрата на ПСЖ срещу Тулуза (ВИДЕО)


Красиви голове и сълзи белязаха обрата на ПСЖ срещу Тулуза (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5211 0

ПСЖ спечели домакинството си на Тулуза от 22-рия кръг на Лига 1 с 2:1, като взе в аванса си нови 3 точки в борбата за титлата в месния елит. В герои за победителите се превърнаха Ашраф Хакими и Лионел Меси, които вкараха съответно в двете полувремена, докато резултатът бе открит от Ван ден Бомен в 20-тата минута.

Мароканецът съвсем спокойно може да бъде определен за „Играч на мача“, тъй като бе сред най-активните по време на целия двубой, а за второто попадение асистира. Трите нови точки в актива на столичани означаваха, че вече имат с осем повече пред втория – Олимпик Марсилия, който обаче има и мач по-малко.

Лошата новина от поредния не толкова убедителен мач за Кристоф Галтие бе контузията на Ренато Санчес, който бе заменен след по-малко от четвърт час игра в началото на двубоя. Поради контузии срещана пропуснаха още Неймар, Мбапе и Рамос, докато Верати изтърпява наказание поради червен картон.

През първата част трябва да се отбележат няколко ситуации пред двете врати, първата от която бе откриващото попадение. Завършилият двубоя като капитан на гостите – Ван ден Бомен, матира Донарума от статично положение, след като италианецът видимо не се ориентира в ситуацията. Същото положение бе пробвано и при 1:2, но вратарят си бе взел поука.

В 33-тата минута пък Меси бе близо до това да изравни след директно центриране от корнер, но кълбото се изби в далечната греда и Данило го отправи отново изключително неточно. Пет минути по-късно дойде и изравнителното попадение, дело на Хакими от дистанция.

През втората част енергията на гостите видимо спадна и те станаха лесна жертва на Меси и компания след по-малко от час игра. След попадението на аржентинеца от дистанция, ПСЖ не успя да затвори двубоя, докато гостите така и не реализираха при единичните си ситуации в оставащите минути.

Първо полувреме:

Двубоят логично започна с голям натиск върху гостите, но той не даде резултат в първите 14 минути. Ударът всъщност бе по ПСЖ, който изглежда, че даде нова "жертва" около възпитаниците на Галтие.

Причината е, че преди да е изминал четвърт час се стигна до принудителна смяна. Теренът със сълзи на очите напусна Санчес, който бе заменен от Битшиабу поради контузия. 

Гол! Гостите съумяха да ударят класния си противник с първата си по-реалистична възможност след 20 минути игра. Тогава Ван ден Бомен реализира директно от статично положение.

Video edited on Kapwing

В 33-тата минута Лионел Меси центрира от корнер, като той бе съвсем близо до това да вкара директно от ъглов удар. Неговият опит се изби от далечната греда, след като Маркиньос се размина с топката. 

После кълбото изстреля Данило от сравнително чиста ситуация, но опитът му бе крайно разочароващ.

Още в следващата атака гостите отговориха с ново попадение във вратата на Донарума! Те се възползваха от второ статично положение пред италианеца, сред което центриране бе завършено на втора греда с глава, но попадението бе отменено поради засада. 

Гол! 38-мата минута бе от огромно значение за домакините, тъй като успеха да изравнят - 1:1. Тогава Ашраф Хакими пое инициативата в свои ръца и след чудеден рейд завърши с мълниеносен удар от сериозна дистанция във вратата на Дюпе. 

Video edited on Kapwing

Ето къде може да гледаш ПСЖ - Тулуза НА ЖИВО по ТВ!

Второ полувреме:

Натискът на домакините през първия четвърт част на второто полувреме даде възможно най-добрия резултат! В 58-мата минута Лионел Меси оформи обрата за 2:1, след като разстреля Дюпе от дистанция, подобно на Хакими. 

Всъщност мароканецът се превърна в асистент при второто попадение, а Маркиньос успя да избегне пътя на топката и така кълбото се превърна в неспасяемо за стража на "виолетовите"!

Video edited on Kapwing

В 68-мата минута Шаиби отговори за гостите, като ударът му бе мощен и неспасяем, но той намери въшната греда на вратата, пазена от Донарума. По този начин резулатът остана непроменен.

Малко преди започването на последните десет минути от срещата се стигна до ново статично положение пред вратата на домакините. Това се очертаваше като първото по-чисто положение за "виолетовите" през втората част, но те я пропиляха.

Ван ден Бомен опита същото изпълнение като при попадението му от първата част, но Донарума разчете мислите му.

В заключителните секунди на добавеното време Донарума се отчете с невероятно спасяване, докато в ответната атака Меси нацели гредата за втори път в двубоя.

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Данило, Мендеш, Витиня, Санчес, Фабиан, Солер, Екитике, Меси

Тулуза: Дюпе, Каманзи, Роуаулт, Николайсен, Диара, Спиерингс, Ван ден Бомен, Де Ягере, Абуклал, Онаиву, Чайби

Преди мача:

Гостите се намират около средата на класирането - 12-а позиция, като са с равни точки с Реймс, който направи реми с ПСЖ в предпоследния кръг от надпреварата наскоро. Столичани пък са първи с пет точки пред втория - Марсилия.

Кристоф Галтие няма да може да разчита на голяма част от изявените си звезди, сред които са Неймар, Мбапе, Кимпембе и Рамос поради контузии, докато Верати е с наказание след червен картон. От групата на Тулуза по всяка вероятност отпадат Кебен и Хили.

ПСЖ продължава да търси оптималната си форма в кампанията, след като в последните си пет двубои има две поражения и едно реми. Той обаче побеждава противника си неизменно в последните пет срещи помежду им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички