Интервюто, което допринесе за уволнението на Тухел от ПСЖ


Интервюто, което допринесе за уволнението на Тухел от ПСЖ
Снимка: Getty Images/Gulvier

3280 0

Една от водещите теми е уволнението на Томас Тухел от ПСЖ, за което в четвъртък стана ясно, макар и френският клуб още да не е потвърдил официално новината. Marca акцентира, че отстраняването на Томас Тухел като треньор вероятно е резултат от откровено интервю, излъчено във вторник вечерта.

Тухел заяви, че не чувства, че е получил достатъчно похвали за извеждането на ПСЖ до финала на Шампионска лига през август. В разговора с германското издание Sport1 Тухел говори и за други аспекти на работата си в клуба.

"Бяхме на мач от спечелването на Шампионска лига. Но така и не почувствах, че сме получили заслугата, която заслужаваме. Това няма как да не те направи малко тъжен и разстроен на моменти. Не се усеща. че спечелването на лигата тук се мисли толкова високо постижение, колкото Байерн Мюнхен, например, и спечелването на лигата им. Предполагам, че това е аспект на клуб с неговите толкова високи очаквания", споделя Тухел.

Една от най-предизвикателните задачи на Тухел беше управлението на отбор, пълен с толкова много звезди, с които да работи. "Понякога е много лесно, с други е голямо предизвикателство. Главно заради влиянията, които отиват много по-далеч от просто отбора. Като такива е трудно да поддържаме големите играчи щастливи и това е важно - да можем да изискваме нещата от тях.

Хората винаги казват, че печелим само защото имаме Ди Мария, Неймар и Мбапе. Но тези хора не оценяват дисциплината или интензивността, които влизат в нашата игра". 

Вижте повече за това как ПСЖ завърши годината с категорична победа в Лига 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички