Килиан Мбапе: Неймар е в центъра на проекта в ПСЖ, аз само му помагам


Килиан Мбапе: Неймар е в центъра на проекта в ПСЖ, аз само му помагам
Снимка: Guliver/GettyImages

1355 0

Младият нападател на френския шампион ПСЖ Килиан Мбапе направи любопитно изказване относно ситуацията в клуба. Той сподели, че в центъра на проекта е неговият съотборник Неймар, докато самият той само му помага.

"Винаги съм си мислел, че страхотните играчи трябва да играят заедно - това е очевидно между нас двамата (с Неймар). Нашите роли бяха установени, когато пристигнах в Париж - Неймар е центъра на проекта, а аз съм тук, за да му помагам. Това е така, защото когато дойдох в ПСЖ, бях тепърва изгряваща звезда и трябваше да се докажа на терена.

Неймар знае как да прави всичко, той е най-добрият в света. Когато пристигна в Париж, осъзнахме всичко, което прави. Той не е играч, който просто да пуснеш в шоуто, когато печелиш с 5:0. Той знае как да се справя превъзходно, когато нещата са при резултат 0:0. Не знам дали всички са наясно, но Неймар разбира всичко. Той има инстинкт, който му помага да знае какво да прави моментално.

Никога няма да забравя как ми помогна в началото. Когато си на 18 и отидеш в голяма съблекалня, никога не е лесно. В тези големи отбори 60% от успеха ти зависи от футбола, който практикуваш, а останалите 40% - от това как се аклиматизираш в съблекалнята. Той ми помогна и никога няма да го забравя" - сподели Мбапе.

А съвсем наскоро Неймар разкри бъдещето си и говори за това на Мбапе, като не пропусне да го залее с похвали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички