Килиан Мбапе има 4 месеца, за да реши дали ще остане в ПСЖ


Килиан Мбапе има 4 месеца, за да реши дали ще остане в ПСЖ
Снимка: Getty Images

7136 0

Звездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, е сред най-обсъжданите играчи в световния футбол. Бъдещето му във френския клуб непрестанно е поставяно под въпрос, въпреки че през май месец на 2022 година подписа нов договор. Контрактът му с парижани е до 2025 година, като ще му носи 50 млн. евро на сезон, с допълнителен бонус от 100 млн. евро при подписването.

Специалното споразумение на Мбапе с ПСЖ

Според L'Equipe споразумението му не е подписано за три сезона. Килиан Мбапе е удължил договора си по формула - два сезона плюс опция за удължаване с още една. Авторитетното френско издание твърди, че френският национал има пред себе си 4 месеца, за да активира тази опция. Ако не го стори това, то споразумението с ПСЖ ще е до 2024 година, което означава, че идния януари ще е свободен да преговаря за свободен трансфер.

ПСЖ работи, за да го накара да остане този още един сезон с клуба, за да няма „натоварено“ лято, през което Мбапе може да бъде отново на пазара. Както и през 2021 г., това ще бъде единствената им възможност да спечелят пари от играча, който пристигна през 2017 г. от Монако,

По гол на мач

На 24 години френският нападател стана голмайстор на ПСЖ за всички времена (200 гола, колкото Единсон Кавани) след двубоя си срещу Марсилия. Мбапе има 29 гола в 29 мача във всички състезания за лидерите в Лига 1 и отборът на "Парк де Пренс" работи усилено, за да гарантира, че той ще остане техен звезден играч и няма да поднови нова трансферна сага. Предстоят решителни седмици в Париж , като преговорите с Мбапе и сделката с Лионел Меси са на първо място в дневния ред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички